11. aprīlis, 7 (507)

Latvijas Republikas prezidenta apsveikums

8-04-2016

Apsveikums Latvijas Zinātņu akadēmijas pavasara
pilnsapulces pasākumā

Pēdējā atjaunošana 8-04-2016
Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmijas Pavasara pilnsapulce 2016. gada 7. aprīlī

8-04-2016

PAR LATVIJAS ZINĀTŅU AKADĒMIJAS (LZA) PREZIDENTU IEVĒLĒTS AKADĒMIĶIS Ojārs SPĀRĪTIS.

PAR LZA VICEPREZIDENTIEM IEVĒLĒTI AKADĒMIĶI Andrejs ĒRGLIS un Andrejs KRASŅIKOVS.

PAR LZA ĢENERĀLSEKRETĀRU IEVĒLĒTS AKADĒMIĶIS Andrejs SILIŅŠ, PAR ĀRLIETU SEKRETĀRU Tālavs JUNDZIS, PAR FONDA PRIEKŠSĒDĒTĀJU AKADĒMIĶIS Bruno ANDERSONS.

Lasīt tālāk...

Pasniegti diplomi LZA goda doktoriem

8-04-2016

29.martā LZA Senātā goda doktora (Dr.h.c.) diplomus pasniedza literatūrzinātniecei Dr.philol. Gundegai Grīnumai un vēsturniekam Dr.hist. Kārlim Kangerim
A.Edžiņas foto

Uzruna starptautiskās konferences “Janis Rozentāls Rīgas pilsoniskajā sabiedrībā un Rīgas Latviešu biedrība”

8-04-2016

Jānis Stradiņš

Uzruna starptautiskās konferences “Janis Rozentāls Rīgas pilsoniskajā sabiedrībā un Rīgas Latviešu biedrība”
(RLB, 2016.g. 15. martā)

Man ir liels gods uzrunāt šīs reprezentatīvās starptautiskās konferences dalībniekus Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētāja Gunta Gailīša uzdevumā un šīs vecākās latviešu biedrības vārdā, kura pati drīz atzīmēs savu 150.jubileju.

Lasīt tālāk...

LATVIJAS JAUNO ZINĀTNIEKU APVIENĪBAI JAUNA VALDE

8-04-2016

Šā gada 19. martā Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā tikās Latvijas jaunie zinātnieki, lai organizācijas pilnsapulcē izraudzītos piecus pārstāvjus, kas turpmākos trīs gadus vadīs apvienību. Aizklātā balsojumā uzticība tika izteikta Guntaram Kitenbergam, Ievai Krūmiņai, Zanei Bulderbergai, Aldim Bulim un Kitijai Bitei. Par valdes priekšsēdētāju valde vienbalsīgi ievēlēja Ievu Krūmiņu. Jaunā valdes priekšsēdētāja stāsta: “Zinātniskā vide nemitīgi mainās un attīstās. Mēs, jaunie zinātnieki, negribam palikt malā, mēs ar savu enerģiju, radošumu, proaktīvo pieeju un intelektuālajiem resursiem sniedzam ieguldījumu šīs vides pilnveidei un izaugsmei un darīsim to arī turpmāk. Strādāsim zinātnes komunikācijas laukā gan stiprinot saites starp zinātniekiem, zinātniskiem institūtiem, augstskolām, uzņēmējiem un sabiedrību, gan ceļot zinātnieka profesijas prestižu jaunatnes acīs. Strādāsim kopā ar zinātnes politikas veidotājiem, pārstāvot zinātnieku intereses, aktīvi veidosim un pārveidosim zinātnes pasauli Latvijā. Strādāsim kā platforma jauno zinātnieku izaugsmei, kā atspēriena punkts partneru un projektu iegūšanas procesā, un personīgās izaugsmes nodrošināšanā. Mums ir tik daudz labu un interesantu darbu priekšā, ka nespējam vien sagaidīt katru nākamo dienu. Ik diena veido Latvijas jauno zinātnieku izcilības zīmolu, un mēs lepojamies, ka esam daļa no tā.”

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 10
Powered by Elxis - Open Source CMS