12. septembris, 14 (514)

Sveicam jubilārus!

8-09-2016

2. septembrī - LZA goda locekli Roaldu DOBROVENSKI
5. septembrī - LZA goda locekli Knutu SKUJENIEKU
5. septembrī - LZA goda doktoru Jāni RUKŠĀNU
10. septembrī - LZA korespondētājlocekli Vladimiru KASJANOVU
10. septembrī - LZA korespondētājlocekli Valdi KOKARU
13. septembrī - LZA korespondētājlocekli Edgaru BERVALDU
13. septembrī - LZA korespondētājlocekli Māru JURI
26. septembrī - LZA goda locekli Jāni STREIČU

Ad multos annos!

Latvijas Zinātņu akadēmija

Aizvadītie notikumi

8-09-2016

3.-6. jūlijs Starptautiska konference "Balticum Organicum Syntheticum 2016" jeb BOS-2016 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Rīkotājs: Latvijas Organiskās sintēzes institūts (OSI).


Attēlā: LZA prezidents Ojārs Spārītis BOS-2016 konferences atklāšanas laikā Foto I. Ernestsons

11. jūlijs Ivane Džavahišvili Tbilisi Valsts Universitātes (TVU) medaļu pasniegšanas ceremonija LU Akadēmiskajā bibliotēkā. Par ieguldījumu zinātniskās sadarbības veicināšanā starp Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) un TVU medaļu saņēma LZA īstenie locekļi Jānis Stradiņš, Viktors Kalnbērzs, Baiba Rivža, Raita Karnīte, Tālavs Jundzis un Guntis Zemītis, LZA goda doktore Venta Kocere, kā arī LZA prezidenta padomniece Dr.geogr. Anita Draveniece.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmija un AS "Latvenergo" izsludina konkursu "Gada balva" 2016

8-09-2016

Lai motivētu Latvijas zinātniekus veikt pētījumus, īpaši lietišķos, enerģētikas attīstības veicināšanai un inovāciju vides veidošanai,
Latvijas Zinātņu akadēmija un AS "Latvenergo" izsludina konkursu "Gada balva" 2016.

Lasīt tālāk...

Baltijas valstu ķīmiķi-organiķi tiekas Rīgā

8-09-2016

LZA korespondētājloceklis Pēteris Trapencieris

Baltijas valstu ķīmiķi-organiķi tiekas Rīgā

No 3. jūlija līdz 6. jūlijam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika starptautiska konference "Balticum Organicum Syntheticum 2016" (BOS-2016). Iniciators tradīcijai Baltijas valstīs organizēt konferences, kas veltītas organiskās sintēzes fundamentālajiem un praktiskajiem jautājumiem, ir lietuviešu izcelsmes Kanādas profesors Viktors Sniečkus. Kopš 2000. gada ik pēc diviem gadiem šīs konferences notiek kādā no Baltijas valstīm. Līdz šim BOS konferences Rīgā ar ļoti atzīstamiem panākumiem notika 2004. un 2010. gadā. Šogad - devītā - zinātnieku tikšanās arī notika Rīgā, un to organizēja Latvijas Organiskās sintēzes institūts. Iespēju rīkot starptautiski nozīmīgas zinātniskas konferences, kas veicina ne tikai institūta, bet arī Latvijas atpazīstamību, pēdējo trīs gadu laikā nodrošināja Eiropas Savienības 7. ietvara programmas zinātnes un tehnoloģiju attīstībai projekta "InnovaBalt" "Baltijas reģiona jauns zāļu pētījumu centrs: Latvijas Organiskās sintēzes institūta pētniecisko un inovācijas kapacitāšu veicināšana" (http://www.innovabalt.eu) finansējums.

Lasīt tālāk...

Septītā jauno zinātnieku vasaras nometne Lēdurgā

8-09-2016

LJZA valdes priekšsēdētāja Ieva Krūmiņa

Septītā jauno zinātnieku vasaras nometne Lēdurgā

Augusta pirmajā nedēļas nogalē noslēdzās Latvijas Jauno zinātnieku apvienības (LJZA) organizētā vasaras nometne. Septīto vasaru LJZA Lēdurgā pulcēja jaunos zinātniekus un zinātnes draugus uz nometni, kas šogad notika no 5. līdz 7. augustam. Šī gada nometnes vadmotīvs bija "Zinātnieks + uzņēmējs = risinājums".

Pēdējā atjaunošana 8-09-2016
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 13
Powered by Elxis - Open Source CMS