26. septembris, 15 (515)

Aizvadītie notikumi

23-09-2016

12.-13. septembris 12. gadskārtējā Ziemeļeiropas koksnes zinātnes un inženierijas sadarbības grupas (WSE) sanāksme "Koksnes zinātne un inženierija kā risinājums pārejai uz bioekonomiku" Radisson Blu Hotel Rīgā. Rīkotāji: Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūts sadarbībā ar WSE. Vairāk lasiet 4. lpp.

Lasīt tālāk...

VPP EKOSOC-LV projektu vadītāju un izpildītāju sanāksme

23-09-2016

2016. gada 7. septembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) norisinājās VPP EKOSOC-LV projektu izpildītāju sanāksme, kurā piedalījās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, Latvijas Pašvaldību savienības vecākais padomnieks Māris Pūķis, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, Latvijas Darba devēju konfederācijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas vadītājs Vilnis Rantiņš, žurnāla "LZA Vēstis" galvenais redaktors Arno Jundze, VPP EKOSOC-LV Stratēģiskās vadības grupas locekle, akadēmiķe Dr.oec. Raita Karnīte, Studiju un zinātnes administrācijas Zinātnes projektu daļas vadītāja Inguna Paredne un žurnālists Arnis Krauze (TV3 Ziņu dienests). Sanāksmē tika diskutēts par VPP EKOSOC-LV programmas gaidāmā foruma „Gudra izaugsme. Izaicinājumi un risinājumi" sagatavošanas aktuālajiem jautājumiem. Forums norisināsies 2016. gada 3. novembrī Latvijas Universitātes Mazajā aulā, savukārt, foruma otrajā dienā 4. novembrī paredzēts darbs atsevišķās sekcijās katrā no programmā iesaistītajām augstskolām. Foruma moderators būs A. Krauze.

Lasīt tālāk...

Sasniegums Latvijas zinātnē - Latvija koordinē jaunu COST akciju

23-09-2016

COST (Cooperation in Science and Technology) ir starptautiskās sadarbības atbalsta programma, kas kopš 1971. gada Eiropas līmenī veicina zinātnieku, doktorantu un praktiķu sadarbību dažādās zinātnes un tehnoloģijas attīstības jomās. Šodien COST darbība būtiski vērsta arī uz atšķirību mazināšanu starp Eiropas Savienības vecajām un jaunajām dalībvalstīm pētniecības un inovāciju jomā. Aplūkojot, piemēram, Ietvarprogrammu (FP7, Horizon2020) rezultātus, šī atšķirība joprojām ir redzama.

Lasīt tālāk...

X Baltijas-Ziemeļvalstu Agrometrikas konference "Matemātika un statistika sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai"

23-09-2016

No 15. līdz 17. septembrim Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) norisinājās X Baltijas-Ziemeļvalstu Agrometrikas konference "Matemātika un statistika sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai," kurā piedalījās zinātnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Lasīt tālāk...

Dārzkopības institūta pasākumi septembrī zinātnisko atziņu popularizēšanai un tehnoloģiju pārnesei

23-09-2016

Jau ilgus gadus augļkopības zinātnieki Dobelē regulāri organizē Lauku dienas, kuru laikā iepazīstina komercaudzētājus, augļu pārstrādes uzņēmumus un citus interesentus ar jaunākajiem praktisko pētījumu rezultātiem, novērojumiem saimniecībās ekspedīciju laikā un citām aktualitātēm. Šī pasākuma ietvaros organizētas arī jauno un perspektīvo šķirņu un produktu izstādes - degustācijas.

Pēdējā atjaunošana 23-09-2016
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 11
Powered by Elxis - Open Source CMS