19. decembris, 21 (521)

Priecīgus Ziemassvētkus!

16-12-2016

Pēdējā atjaunošana 16-12-2016

Latvijas Zinātnieku savienībā

16-12-2016

Pēdējo reizi šajā gadā Latvijas Zinātnieku savienības (LZS) valde pulcējās 1. decembrī, lai izteiktu pilnīgu atbalstu Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātajiem Noteikumiem par zinātnes nozarēm un apakšnozarēm. Šo Noteikumu projekts tapa ilgi un mokoši, tādēļ ka zinātnisko institūciju pārstāvjiem bija daudz iebildumu un ierosinājumu, jo reizēm formālais bija likts augstāk par saturisko. Zinātnieku savienības valde ar gandarījumu konstatēja, ka projekta pēdējā versijā tās ierosinājumi un labojumi ir ņemti vērā. Atsevišķo nozaru pārstāvji savā lauciņā vēl atrada pa kādai sīkai nezālei, ko varētu izravēt, bet kopumā Noteikumu par zinātnes nozarēm un apakšnozarēm projekts tika akceptēts.

Lasīt tālāk...

Diskusija "Mūsdienu sabiedrības sociāli ekonomiskā attīstība" LZA

16-12-2016

2016. gada 17. novembrī notika Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Ekonomikas institūta (EI) sadarbībā ar valsts pētījumu programmu ECOSOC-LV organizētā starptautiskā apaļā galda diskusija "Mūsdienu sabiedrības sociāli ekonomiskā attīstība". To atklāja LZA viceprezidents Andrejs Krasņikovs un EI vadītāja Ņina Linde.

Lasīt tālāk...

Zinātnes dzīvotspēja un valstiskums

16-12-2016

Tālis Tisenkopfs, LZA korespondētājloceklis

Zinātnes dzīvotspēja un valstiskums

Svinīgā lekcija LU sapulcē 2016. gada 17. novembrī

Zinātnes mērķis ir devums sabiedrībai. Kā izziņas un kultūras forma zinātne piedāvā gan risinājumus šīsdienas problēmām, gan formulē atbildes nākotnes izaicinājumiem.

Lasīt tālāk...

Ar mīlestību

16-12-2016

Jurim Ekmanim veltīts piemiņas pasākums LZA

2. decembrī akadēmiķim Jurim Ekmanim būtu bijusi apaļa jubileja - 75. Pirms astoņiem mēnešiem no Latvijas Zinātņu akadēmijas augstceltnes viņš tika izvadīts pēdējā gaitā. 2. decembrī LZA Fizikas un tehnisko zinātņu nodaļa līdz ar Pasaules Enerģijas padomes Latvijas Nacionālo komiteju pieminēja Juri Ekmani un atcerējās kopā pavadīto laiku un darītos darbus.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 11
Powered by Elxis - Open Source CMS