24.septembris, 15 (557)

VIEDIE RISINĀJUMI LAUKSAIMNIECĪBĀ UN MEŽSAIMNIECĪBĀ. AR EKOSOC-LV ATBALSTU UN LĪDZDALĪBU NORITĒJIS II EKONOMIKAS FORUMS PAR DIGITALIZĀCIJU

21-09-2018

Šī gada 7.- 8. septembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā norisinājās II Eiropas - Latvijas Ekonomikas forums "Industriālā revolūcija 4.0.: digitālā ekonomika, datu drošība un atbilstības labā prakse", ko organizēja LZA Ekonomikas institūts ar aktīvu Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV iesaisti. Latvijas kā viedvalsts izaugsme ir arī EKOSOC-LV pētījumu objekts un sasaucas ar foruma tēmu un saturu, kurā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) tika izceltas kā visās tautsaimniecības nozarēs izmantojams attīstības instruments.

Pēdējā atjaunošana 21-09-2018
Lasīt tālāk...

Politisko partiju pārstāvji debatē par augstāko izglītību un zinātni

21-09-2018

12. septembrī norisinājās politisko partiju debates par augstāko izglītību un zinātni, kurās piedalījās septiņu politisko spēku pārstāvji - Kārlis Šadurskis (Jaunā Vienotība), Evija Papule ("Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija), Juris Pūce (Attīstībai/Par!), Ritvars Jansons (Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"), Atis Zakatistovs (politiskā partija "KPV LV"), Inese Āboliņa (Zaļo un Zemnieku savienība) un Dagmāra Beitnere-Le Galla (Jaunā konservatīvā partija). Debašu mērķis bija nodrošināt studējošajiem, jaunajiem zinātniekiem un akadēmiskajam personālam platformu, kurā veidot dialogu ar politisko spēku pārstāvjiem un iepazīties ar politisko partiju un partiju apvienību redzējumu un plāniem attiecībā uz augstākās izglītības un zinātnes izaugsmi Latvijā. Debates organizēja Latvijas Studentu apvienība sadarbībā ar Latvijas Rektoru padomi un Latvijas Jauno zinātnieku apvienību. Sadarbībā ar informatīvajiem atbalstītājiem - Latvijas Universitāti un vadošo ziņu portālu Delfi.lv - tika nodrošināta arī tiešraide interneta vidē, un ir pieejams debašu ieraksts, ko iespējams noskatīties saitē ej.uz/AIZdebates.

Lasīt tālāk...

IZGUDROJUMU UN INOVĀCIJU IZSTĀDE "MINOX ZEMGALE"

21-09-2018

2018. gada 8. septembrī Jelgavā Metāla svētku ietvaros pirmo reizi notika izgudrojumu un inovāciju festivāls-izstāde "Minox Zemgale 2018." Pasākuma galvenā organizatore, Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone uzsvēra, ka pats būtiskākais ir panākt, lai uzņēmēji, izgudrotāji un zinātnieki atrastu saskarsmes punktus, kuru rezultātā tiktu radīti jauni tehniskie risinājumi, inovatīvi produkti vai veidoti pakalpojumi. Pasākuma mērķis - veicināt izgudrotājdarbību un sekmēt izgudrojumu ieviešanu dzīvē. Šogad, Jelgavā bija vislielākā reģionālā izgudrojumu un inovāciju ekspozīcija Latvijā. 85 zinātnieki, izgudrotāji, novatori un skolnieki 54 lielās un mazās ekspozīcijās demonstrēja savus jauninājumus. Tika pārstāvētas sekojošas pētnieciskās iestādes: Rīgas Tehniskā universitāte - 17, Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) - 7, Rīgas Stradiņa universitāte - 2, Latvijas Universitāte - 1, IK "Starptautiskā Lauksaimniecības universitāte" - 1 izgudrojums. Bija prezentēti skolēnu zinātniski pētnieciskie darbi un individuālo izgudrotāju projekti.

Lasīt tālāk...

Liepājas Universitāte lūdz labot rakstā "Reģionālās izgudrojumu izstādes un inovāciju festivāli RTU filiālēs" ("ZV" 2018. g. 10.septembris) minētos faktus

21-09-2018

2018. gada Kurzemes reģiona izstāde "Minox Kurzeme" notika Liepājas Universitātē, Dabas un inženierzinātņu fakultātē. To koordinēja Dr.sc.ing. Armands Grickus, kurš kopš 2012. gada ir Liepājas Universitātes docētājs un vadošais pētnieks, pašlaik - Dabaszinātņu un inovatīvo tehnoloģiju institūta direktors.  Sadarbībā ar Darmštates Tehnisko universitāti izstrādātā duālo studiju programma "Mehatronika" ir Liepājas Universitātes bakalaura studiju programma.

Publicētais informatīvais raksts šos pasākumus un rezultātus nepārprotami saista ar RTU Liepājas filiāli.


LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts izsludina konkursu uz akadēmisko amatu vietām

20-09-2018

Latvijas Universitātes
Literatūras, folkloras un mākslas institūts (LU LFMI),
pamatojoties uz LU LFMI Stratēģiju (2015-2020),
izsludina konkursu uz šādām akadēmisko amatu vietām:

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 16 no 16
Powered by Elxis - Open Source CMS