11.novembris, 18 (581)

NĀKAMĀ GADA APRĪLĪ NOTIKS PostDoc PROGRAMMAS FORUMS

8-11-2019

2020. gada 8. aprīlī Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas Jauno zinātnieku apvienību rīko diskusiju forumu "Zinātnes daudzveidīgums un potenciāls Latvijā", kurā aicināti piedalīties potenciālie zinātnieki -  vidusskolēni un studenti. Pasākumu organizē, lai informētu par PostDoc Latvia programmas rezultātiem un iedvesmotu jauniešus studijām, kā arī iespējamai karjerai zinātnē.

Lasīt tālāk...

EIROPAS KOSMOSA AĢENTŪRAS SADARBĪBA AR LATVIJAS JAUNAJIEM ZINĀTNIEKIEM

8-11-2019

Pirms gada Latvijas Jauno zinātnieku apvienības biedrs Aivis Ašmanis ieguva inženierzinātņu doktora grādu, aizstāvot promocijas darbu par virsmas montāžas komponenšu izpēti ar 3D modelēšanas palīdzību, kas tika izstrādāts Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūtā. Tomēr Aivi Ašmani no citiem doktora grāda ieguvējiem atšķir viena lieta - viņš ir tikai viens no dažiem jaunajiem zinātniekiem, kurš promocijas darba izstrādes laikā ir stažējies Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) pētniecības centrā.

Lasīt tālāk...

INTERFRAME-LV PAR UZŅĒMĒJDARBĪBAS DIGITALIZĀCIJU III EKONOMIKAS FORUMĀ

8-11-2019

Šī gada 31. oktobrī - 1. novembrī Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūta (LZA EI) organizētajā III Starptautiskajā ekonomikas forumā par atbalstu uzņēmējdarbībai pasākuma otrajā dienā sekcijā "Digitālie risinājumi kā efektīvs rīks uzņēmējdarbības vides straujākai attīstībai" strādāja projekta INTERFRAME-LV pētnieki. Sekcijas darbu moderēja projekta INTERFRAME-LV vadītāja, akadēmiķe Baiba Rivža un Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Dr. Signe Bāliņa. Piedalījās arī zinātnieki no Baltkrievijas.

Lasīt tālāk...

INŽENIERTEHNIKA, MEHĀNIKA UN MAŠĪNBŪVE

8-11-2019

Turpinot Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Mehānikas un mašīnbūves institūta tēmu, par kuru sākam rakstīt iepriekšējā laikraksta numurā, atspoguļosim konferences sekcijā "Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve" izskanējušos ziņojumus. Laikam vienīgā konferences sekcija, kurai bija tik plašs inženiertehniskais temats.

Lasīt tālāk...

IN MEMORIAM

7-11-2019

VITAUTS TAMUŽS
(2.12.1935. -2.11.2019.)

Latvijas zinātni ir skāris smags zaudējums - š.g. 2. novembrī mūžībā aizgājis Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis, Dr.habil.sc.ing., profesors Vitauts Tamužs.

Vitauts Tamužs dzimis 1935. gada 2. decembrī Rīgā. 1959. gadā viņš absolvēja Maskavas Valsts universitātes Mehānikas un matemātikas fakultāti. 1963. gadā kļuva par fizikas un matemātikas zinātņu kandidātu. 1964. gadā, atgriežoties Latvijā, sāka strādāt Rīgas Politehniskajā institūtā un vēlāk pārgāja uz ZA Polimēru mehānikas institūtu. 1973. gadā Latvijas Zinātņu akadēmijā viņš kļuva par fizikas un matemātikas zinātņu doktoru, bet 1992. gadā ieguva habilitēta doktora grādu inženierzinātnēs.

Pēdējā atjaunošana 7-11-2019
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 18 no 18
Powered by Elxis - Open Source CMS