Jaunumi

Izgudrojumu un inovāciju izstāde MINOX ZEMGALE 2019

1-08-2019

Š.g. 7. septembrī Jelgavā Pasta salā festivāla "Mehatrons 2019" ietvaros notiks izgudrojumu un inovāciju izstāde MINOX ZEMGALE 2019. Pasākuma mērķis - veicināt izgudrotājdarbību un panākt, lai uzņēmēji, izgudrotāji un zinātnieki atrastu saskarsmes punktus, kuru rezultātā tiktu radīti jauni tehniskie risinājumi, inovatīvi produkti vai veidoti pakalpojumi, kā arī sekmēt izgudrojumu ieviešanu dzīvē.

Lasīt tālāk...

Notiek pieteikšanās Eiropas Izgudrotāju balvai 2020

31-07-2019

Līdz š.g. 30. septembrim Eiropas patentu iestāde un Patentu valde aicina individuālos izgudrotājus, uzņēmējus, pētniecības institūtus, universitātes, profesionālās asociācijas un ikvienu interesentu pieteikt izgudrojumus un to izgudrotājus Eiropas Izgudrotāju balvai 2020 (European Inventor Award 2020).

Lasīt tālāk...

LZA aplūkojama Ingrīdas Straumes fotogrāfiju izstāde “Zemes apmeklējums”

24-07-2019

No trešdienas, 24. jūlija, Latvijas Zinātņu akadēmijas 3. stāva vestibilā aplūkojama Ingrīdas Straumes fotogrāfiju izstāde "Zemes apmeklējums".

Izstādes iniciators un iekārtotājs Vilnis Auziņš raksturo autores interesi, kas jau vairākas desmitgades ir pievērsta mūsu kopējās mītnes vietai un telpai. Tā ir Zeme ar savu pārsteidzošo ainavu dažādību un cilvēki ar ne mazāk pārsteidzošo dzīves ritu atšķirību.

Lasīt tālāk...

Aicina iesaistīties programmas "Apvārsnis Eiropa" konsultējošo ekspertu tematiskajās darba grupās

17-07-2019

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) LĪDZ 15. AUGUSTAM aicina pieteikties konsultējošo ekspertu darba grupās Eiropas Savienības (ES) topošās pētniecības un inovācijas programmas „Apvārsnis Eiropa" tematisko klasteru jomās:

Lasīt tālāk...

Valdība atbalsta Latvijas kļūšanu par Eiropas Kodolpētījumu organizācijas (CERN) asociēto valsti

17-07-2019

2019. gada 16. jūlijā valdība izskatīja Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto Informatīvo ziņojumu par Latvijas dalības Eiropas Kodolpētījumu organizācijas asociētās valsts statusā finansēšanu (CERN). Valdība konceptuāli atbalstīja Latvijas kļūšanu par organizācijas asociēto dalībvalsti no 2021.gada. Tas nozīmē, ka Latvijas zinātnieki varēs pilntiesīgi piedalīties CERN eksperimentos un radīt pasaules līmeņa fundamentālās un lietišķās zināšanas. Valdība atbalstījusi arī valsts pētījumu programmas izveidi, vai stiprinātu Latvijas zinātnieku kapacitāti daļiņu fizikā un paātrinātāju tehnoloģijās, sadarbojoties ar CERN zinātniekiem. Jautājumu par finansējuma piešķiršanu dalībai CERN asociētās valsts statusā un citām informatīvajā ziņojumā minētajām aktivitātēm valdība skatīs valsts budžeta veidošanas procesā.

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS