Jaunumi

Aicinājums Saeimai īstenot pasākumus zinātnes un augstākās izglītības finansējuma palielināšanai, iekļaujot tos topošās valdības deklarācijā

15-01-2019

Š.g. 11. janvārī visiem Latvijas Republikas 13. Saeimas frakciju vadītājiem tika nosūtīta Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Zinātnes padomes un Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas vadītāju parakstīta vēstule ar aicinājumu topošās valdības deklarācijā iekļaut un arī īstenot virkni priekšlikumu ar mērķi palielināt zinātnes un augstākās izglītības pētniecisko kapacitāti, nodrošināt zinātnes resursu efektīvu izmantošanu, palielināt zinātnes un augstākās izglītības kvalitāti, nodrošināt prognozējamību un palielināt zinātnes atdevi ekonomikā.

Pēdējā atjaunošana 15-01-2019
Lasīt tālāk...

Akadēmiķim Tālim Milleram – 90!

3-01-2019

Piektdien, 4. janvārī plkst. 13 Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta zālē akadēmiķis Tālis Millers aicina visus kolēģus, lai kopīgi atzīmētu savas dzīves nozīmīgo gadskārtu, kā arī dalītos atmiņās un Jaunā gada vēlējumos!

Lasīt tālāk...

Latvijas zinātnieki saņem Gada balvas enerģētikā

13-12-2018

Šodien, 13. decembrī, Latvijas zinātniekiem divdesmito reizi pasniedz Gada balvas enerģētikā. Latvenergo un Latvijas Zinātņu Akadēmijas rīkotajā ikgadējā konkursā apbalvo gan ilggadējus zinātniekus, gan īpaši izceļ jauno zinātnieku panākumus un arī apbalvo studiju noslēguma darbu konkursa uzvarētājus. 2018. gada A.Vītola balvu par izcilu devumu enerģētikā saņem Pēteris Apse-Apsītis.

Pēdējā atjaunošana 16-12-2018
Lasīt tālāk...

RTU zinātniekiem un studentiem pasniegs AS "Latvenergo" un Latvijas Zinātņu akadēmijas balvas

6-12-2018

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF) Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūta (IEEI) asociētajam profesoram Pēterim Apsem-Apsītim piešķirta profesora Alfrēda Vītola vārdbalva par izcilu devumu enerģētikā. Par devumu enerģētikā AS "Latvenergo" un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) balvas piešķirtas pieciem zinātniekiem, bet par izcili izstrādātiem studiju noslēguma darbiem - 11 RTU studentiem. Balvu pasniegšana notiks 13. decembrī.

Lasīt tālāk...

Rīgas domes Atzinības raksts pasniegts LZA goda loceklim Zbigņevam Stankevičam, Rīgas domes un LZA balva - korespondētājloceklim Pāvelam Arsenjanam

5-12-2018

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs otrdien, 4. decembrī, svinīgā pasākumā Rātsnamā pasniedza balvu "Gada rīdzinieks 2018" un Goda rakstu operdziedātājai Elīnai Garančai. Balva piešķirta par izcilu ieguldījumu Latvijas mūzikas un kultūras dzīves attīstībā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē.

Pēdējā atjaunošana 5-12-2018
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS