Jaunumi

Ojārs Spārītis: Kopā ar kolēģiem akadēmiskajās aprindās turpināšu drupināt politiķu stūrgalvības, pasivitātes un nezināšanas mūri

26-10-2018

Intervijā, kas publicēta 2018. gada 25. oktobrī Neatkarīgajā Rīta Avīzē, Ojārs Spārītis atbild uz žurnālistes Elitas Veidemanes jautājumiem par uzņēmēju un zinātnieku sadarbību Latvijā, globālajiem izaicinājumiem zinātnei un tehnoloģiju attīstību, politisko partiju priekšvēlēšanu debatēs ignorētajiem jautājumiem par izglītību un zinātnes attīstību Latvijā.

Lasīt tālāk...

Institūcijas, kas apstiprinātas kā atbilstošas pētniecības organizācijas statusam 2018. gada fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu konkursos

26-10-2018

Zinātniskajām institūcijām, tai skaitā Latvijas Zinātņu akadēmijai, kas Latvijas Zinātnes padomes izsludinātajos 2018. gada pirmajā un otrajā fundamentālo un lietišķo pētījumu konkursā ir apstiprinātas kā atbilstošas pētniecības organizācijas definīcijai (MK 04.09.2018. noteikumu Nr. 560 2.12. apakšpunkts), nav jāiesniedz dokumentācija atbilstībai (finanšu vadības un grāmatvedības politika, finanšu apgrozījuma pārskats, ja attiecināms, apliecinājums, ka projekta rezultāti netiks izmantoti komerciāliem nolūkiem).

Vairāk Latvijas Zinātnes padomes mājaslapā.


Ministru kabineta balva un atzinības raksti piešķirti vairākiem Latvijas Zinātņu akadēmijas locekļiem

24-10-2018

Otrdien, 23. oktobrī, valdība lēma par Ministru kabineta balvas piešķiršanu sešām izcilām personībām, tostarp Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) goda doktoram Eiropas Savienības Tiesas tiesnesim Egilam Levitam par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, kā arī zinātniskiem sasniegumiem tieslietu jomā.

Lasīt tālāk...

Eižena Āriņa balvu datorikā 2018 saņem Modris Greitāns

20-10-2018

Svinīgā ceremonijā nosaukti laureāti vienam no augstākajiem Latvijas informācijas tehnoloģijas (IT) nozares apbalvojumiem - Eižena Āriņa balvai datorikā 2018. Šogad balvu ieguva Elektronikas un datorzinātņu institūta zinātniskais direktors Modris Greitāns, kura vadībā ir izstrādātas vairākas viedas sistēmas medicīnas, industrijas un transporta pielietojumiem, tai skaitā izstrādāts pirmā pašbraucošā auto Latvijā risinājums, kas atzīts par vienu no Latvijas zinātnes aizvadītā gada nozīmīgākajiem sasniegumiem.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātnes padome izsludina atklātus projektu pieteikumu konkursus valsts pētījumu programmās „Enerģētika” un „Latviešu valoda”

12-10-2018

Latvijas Zinātnes padome (LZP) ir izsludinājusi atklātus projektu pieteikumu konkursus programmās "Atjaunojamie un vietējie energoresursi", "Energoefektivitāte", "Valsts ilgtermiņa enerģētikas politikas plānošanas analītiskais ietvars", "Ilgtspējīga enerģētikas infrastruktūra un tirgus".

Iepriekš LZP izsludināja atklātus projektu pieteikumu konkursus valsts pētījumu programmās "Latviešu valoda" un „Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai".

Vairāk: Latvijas Zinātnes padomes mājaslapā.


Pēdējā atjaunošana 12-10-2018
Powered by Elxis - Open Source CMS