Pasākumi

Sākas pieteikšanās L'OREAL Baltic stipendijām "Sievietēm zinātnē"!

23-01-2017

Šodien, 23. janvārī sākas pieteikšanās L'OREAL Baltic stipendijām "Sievietēm zinātnē"! Konkursa kārtībā gan Lietuvā, gan Igaunijā tiks piešķirtas pa vienai stipendijai pētījumu veikšanai dzīvības zinātņu un materiālzinātņu jomā zinātņu doktorei vecumā līdz 40 gadiem. Latvijā joprojām tiks piešķirtas trīs stipendijas. Viena stipendija ir paredzēta zinātņu doktorei vecumā līdz 40 gadiem pētījumu veikšanai un divas stipendijas - doktorantēm līdz 33 gadu vecumam disertācijas izstrādei. Stipendijas izmantojamas bez ierobežojumiem - gan darbam, gan pašattīstībai, gan arī kā papildu līdzekļi personīgajā vai ģimenes budžetā.

Lasīt tālāk...

LZA nominēto 2016. gada zinātnes sasniegumu godināšana notiks Rīgas Motormuzejā

18-01-2017

Otrdien, 14. februārī Rīgas Motormuzejā S.Eizenšteina ielā 6 norisināsies Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) rīkotais pasākums, kurā tiks godināti 2016. gada sasniegumu zinātnē autori un autoru kolektīvi.

Lasīt tālāk...

Pieteikšanās Latgales simtgades kongresam

18-01-2017

2017. gadā notiek vairāki pasākumi, kas veltīti 1917. gada kongresam Rēzeknē, ko pamatoti uzskata par Latvijas valsts idejas pirmo vēstnesi. 2017. gada 5.-6. maijā notiks Latgales simtgades kongress, kurā aicināti piedalīties pasaules latgalieši, kā arī jebkurš pētnieks, kas pēta latgalistikas vai reģionālo valodu, politiku, ekonomiku, kultūru utt. Kongresā aicināti piedalīties arī politiķi un dažādu jomu praktiķi - gan ar referātiem, gan lietišķām tēmām. Iecerēts, ka Latgales attīstībai aktuāli zinātniskie priekšlasījumi mīsies ar dažādu jautājumu apspriešanu, lai kongresa gaitā izstrādātu un apspriestu rezolūcijas pamatpunktus un to noslēgtu ar konkrētiem priekšlikumiem tautsaimniecības, drošības, kultūras, izglītības, valodas un plašsaziņas līdzekļu politikas attīstībai.

Lasīt tālāk...

IZSLUDINĀTS KONKURSS PAR L'OREAL BALTIC STIPENDIJĀM "SIEVIETĒM ZINĀTNĒ"

16-01-2017

Šodien, 16. janvārī stipendijas piešķīrēju pārstāvji - Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents akadēmiķis Ojārs Spārītis, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas viceprezidents, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un L'Oreal Baltic SIA ģenerāldirektors Johans Bergs parakstīja sadarbības protokolu, ar kuru tiek atklāts 2017. gada L'OREAL Baltic stipendiju konkurss "Sievietēm zinātnē".

Lasīt tālāk...

Pasniegs diplomus jaunievēlētajiem Latvijas Zinātņu akadēmijas locekļiem

30-11-2016

Pirmdien, 19. decembrī plkst. 16 Latvija Zinātņu akadēmijā (LZA) notiks diplomu pasniegšana LZA jaunievēlētajiem locekļiem.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 46 - 54 no 260
Powered by Elxis - Open Source CMS