Pasākumi

Notiks diskusija "Augstākās izglītības un zinātnes nākotnes skices"

29-04-2016

Š.g. 5. maijā plkst. 16 Latvijas Inovatoru apvienība sadarbībā ar Augstākās izglītības padomi Latvijas Organiskās sintēzes institūtā (Aizkraukles iela 21) rīko radošu improvizētu diskusiju „Augstākās izglītības un zinātnes nākotnes skices", kas tiks veltīta Latvijas Zinātņu akadēmijas eksprezidenta akadēmiķa Jura Ekmaņa atcerei.

Pēdējā atjaunošana 3-05-2016
Lasīt tālāk...

Starptautiskā konferencē analizēs Baltijas valstu pieredzi Eiropā pēc 25 atjaunotās neatkarības gadiem

14-04-2016

Š.g. 22. aprīlī plkst. 14 Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) tiks atklāta starptautiska zinātniska konference "Atjaunotās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas 25 gadi: Baltijas valstu pieredze Eiropā". Konference norisinās starptautiskās Zinātnes nedēļas ietvaros un to rīko Latvijas Zinātņu akadēmija un LZA Baltijas stratēģisko pētījumu centrs sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti, Baltijas Starptautisko akadēmiju, Juridisko koledžu un Utenas Lietišķo zinātņu universitāti (Lietuva). Konferences paneļdiskusijās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas zinātnieki referēs par Baltijas valstu politiskās, tiesu un sociālās sistēmas attīstību, ekonomiku un uzņēmējdarbību, kā arī drošības un noziedzības novēršanas aspektiem.

Lasīt tālāk...

Ingunas Krolles-Irbes zīmējumu un akrila gleznu sērijas izstāde LZA

14-03-2016

Latvijas Zinātņu Akadēmijas Prezidija 2. stāva izstāžu hallē
FREKVENCES MODULĀCIJAS
Inguna Krolle-Irbe
zīmējumu un akrila gleznu sērijas

Izstāde skatāma no 2016. gada 14. marta, prezentācija 24. martā

Par izstādi 

Zīmējumu sērijā vizualizēta skaņa, kā matērijas plūdums ar savu vienreizīgo raksturu - apstādināts laika skrējiens, lai ieskatītos frekvences modulētajā viļņojumā. Kompozīcijas māksliniecei rodas ārpus apziņas, ar lielu nepieciešamību tapt fiksētām. Skaņa ir tik pat netverama kā doma. Protams, ir iespēja to pierakstīt; tomēr, tās pati būtība ir gaisīga un,- jau vēsture. Skaņa veido mūsu sajūtu - harmoniju vai satraukumu.

Pēdējā atjaunošana 16-03-2016
Lasīt tālāk...

Aicina pieteikt IT profesionāļus prestižajai Eižena Āriņa balvai datorikā 2016

9-03-2016

Uzņēmums "Exigen Services Latvia", Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Attīstības fonds izsludina pieteikšanos prestižajai Eižena Āriņa balvai datorikā. Jau desmito reizi tā tiks pasniegta pašmāju informācijas tehnoloģiju (IT) profesionāļiem par ieguldījumu IT zinātnes teorijas attīstībā un sabiedrībai nozīmīgu IT risinājumu ieviešanu.

Pēdējā atjaunošana 15-03-2016
Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmijai - 70!

1-02-2016

Latvijas Zinātņu akadēmijas locekļi, valsts un valdības, zinātnisko institūciju un organizāciju pārstāvji, studējošā jaunatne, skolēni un pasniedzēji, kā arī visu ar zinātni saistīto iestāžu un biedrību - muzeju, bibliotēku - darbinieki un mediju pārstāvji š.g. 16. februārī plkst. 14 tiek lūgti piedalīties LZA 70. gadadienai veltītajā svinīgajā sēdē! 

Pēdējā atjaunošana 2-02-2016
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 73 - 81 no 260
Powered by Elxis - Open Source CMS