17.marts 6(361)

Latvijas Akadēmiskā bibliotēka dodas pie zinātniekiem

1-05-2008

Mūsdienās bibliotēkas ieņem jaunu daudzfunkcionālu vietu informācijas infrastruktūrā, nodrošinot brīvu un kvalitatīvu informāciju katram lietotājam.

Latvijas Akadēmiskā bibliotēka (LAB) ir izveidojusies par universālu informācijas pakalpojumu sniegšanas vietu, savā darbībā tā izmanto dažādas darba formas. Bibliotēka kā informācijas uzkrājēja vairs nav iedomājama bez informācijas tehnoloģijām, tā piedāvā jauna veida un kvalitātes pakalpojumus, tiek paplašināts informācijas pakalpojumu klāsts. Nepieciešama informācijas pakalpojumu sniegšanas jaunu modeļu aprobācija.

Pēdējā atjaunošana 1-05-2008
Lasīt tālāk...

Par humanitāro un sociālo zinātņu specifiku

1-05-2008
Diskusija

Maija Kūle, prof., akadēmiķe,
LZP Humanitāro un sociālo zinātņu 5. ekspertu komisijas priekšsēdētāja

Par humanitāro un sociālo zinātņu specifiku

Latvijas zinātnē ir sācies jauns pārvērtēšanas posms, tiek uzdoti jautājumi: cik vērtīgi ir granti, kā pārdalīt līdzekļus starp zinātņu nozarēm, kā pēc iespējas korektāk veikt rezultātu izvērtēšanu utt. Cilvēku prāti viļņojas satraukuma gaidās. No LZP un ierēdņiem tiek gaidīti taisnīgi, objektīvi un adekvāti risinājumi. Taisnīgums, kā māca filosofija, rodams nevis vienādošanā, bet gan subjektu un priekšmetisko sfēru specifikas respektēšanā. Taču tas, kas sācies zinātnes stratēģijā, ir vienādošana – visas zinātnes kā sporta sacensībās nostādām rindā pēc Science Citation index kvantitatīvajiem rādītājiem, pārējais esot mazāk būtisks. Degsme, ar kādu dabaszinātnieki–administratori, universitāšu rektori, ierēdņi tiecas uz SCI rādītāju paaugstināšanu kā galveno progresa rādītāju vienlīdzīgi visās zinātnēs, ir apbrīnojama. Pastāv tikai viena dimensija – vai ārzemnieks tevi citēs un vai tavam atklājumam piemīt universāls raksturs.

Pēdējā atjaunošana 1-05-2008
Lasīt tālāk...

Konkurss

1-05-2008
Latvijas Hidroekoloģijas institūts izsludina konkursu
uz hidrobioloģijas pētnieka akadēmisko amatu – 1 vieta.

Pieteikumi iesniedzami līdz 2008. gada 2. aprīlim Rīgā, Daugavgrīvas ielā 8, 5. stāvā. Tālrunis uzziņām : 7 601995.

Pieteikumam pievienot:

1. Zinātniskos grādus apliecinošo dokumentu kopijas.
2. CV.
3. Citas kvalifikāciju apliecinošo dokumentu kopijas (pēc pretendenta izvēles).

Aizstāvēšana

1-05-2008

2008. gada 28.martā plkst.16.00 LU Vadībzinātnes un Demogrāfijas promocijas padomes atklātā sēdē Rīgā, Aspazijas bulv.5, 322. auditorijā promocijas darbu ekonomikas doktora (Dr. ekon.) zinātniskā grāda iegūšanai aizstāvēs

ANTRA SAKNE.

Temats – “Veselības aprūpes organizāciju vadības sistēmas pārmaiņas Rīgā”. Nozare – vadībzinātne, apakšnozare– sabiedrības vadība. Recenzenti: Dr.h.inž., profesors Pēteris Rivža; Dr.h.med., profesors Māris Baltiņš; Dr.h.c., profesors Jānis Priedkalns Ar promocijas darbu var iepazīties LU Centrālajā bibliotēkā, Rīgā, Kalpaka bulvārī 4.
Pēdējā atjaunošana 1-05-2008
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 13 no 13
Powered by Elxis - Open Source CMS