LR Ministru Kabineta balvas

28-10-2010

Ar Ministru Kabineta balvu apbalvota teātra zinātniece, profesore habilitētā mākslas zinātņu doktore Līvija Akurātere par mūža ieguldījumu teātra kritikas un zinātnes attīstībā, kā arī jaunākās paaudzes un topošo profesionāļu izglītošanā.

Tāpat Ministru Kabineta balva piešķirta Latvijas Valsts augļkopības institūta vadošajai pētniecei, lauksaimniecības zinātņu doktorei Mārai Skrīvelei par nozīmīgu ieguldījumu augļkopības nozares attīstībā Latvijā.

Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenajam loceklim habilitētajam medicīnas zinātņu doktoram Rafailam Rozentālam Ministru Kabineta balva piešķirta par nieru transplantācijas metožu izstrādāšanu un ieviešanu Latvijas medicīnas praksē.

Ar Ministru Kabineta balvu apbalvots VII, VIII, IX un X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Mākslinieciskās padomes priekšsēdētājs, LZA goda loceklis komponists Raimonds Pauls par radošu un mērķtiecīgu ieguldījumu Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīciju saglabāšanā un pilnveidē 20 gadu garumā, par ilggadēju māksliniecisko darbību bērniem un jauniešiem veltītā mūzikas repertuāra izveidē un muzicēšanas mākslas attīstībā, veicinot nacionālo pašapziņu un kultūras vērtību pārmantošanu.

Ministru Kabineta balva piešķirta biedrībai "Latvijas Pilsoniskā alianse" par pilsoniskās sabiedrības iesaistīšanu un līdzdalības veicināšanu politikas procesu īstenošanā un par iesaistīšanos 2010.gadā darba grupās valsts funkciju izvērtēšanai.

Pēdējā atjaunošana 28-10-2010
Powered by Elxis - Open Source CMS