Izstāde

30-04-2008

Izstāde

Cilvēks.
Starp Dievu un Zemi

zv359-3.jpg (18976 bytes)
Dzejnieks Ojārs Vācietis V.Mihailovska foto
Starp Dievu un Zemi ir cilvēki. Cilvēce. Es mīlu cilvēkus un mans kā fotogrāfa uzdevums ir viņus iemūžināt. Te ir tikai maza daļa no manas lielās kolekcijas. Tā savas izstādes “Portreti” atklāšanā 12.februārī teica 2007.gada Rīgas balvas laureāts Vilhelms Mihailovskis.

Uz mums lūkojas Latvijas kultūras slavenības – Raimonds
Pauls, Edīte Vīgnere, Jānis Streičs, Ilmārs Blumbergs, Jāzeps Pīgoznis, Vizma Belševica, Gunārs Cilinskis, Leonīds Vīgners, Pēteris Pētersons u.c. Te mēs ar viņiem tiekamies, gluži kā LZA Gadagrāmatā, sacīja akadēmiķis Jānis Stradiņš. Portreti atklāj cilvēka būtību. “Tu atbrīvojies, atbrīvojies, domā par savu.” Tā Meistara darba manieri raksturoja LZA goda loceklis Jānis Streičs, kurš izstādi aplūkoja iepriekšējā dienā, jo atklāšanas dienā viņš Turaidā lasīja savu lekciju par latviešu nacionālo pašizpausmi ekrānā.

LZA prezidents Juris Ekmanis, akadēmiķi Viktors Hausmanis, Maija Kūle, Dace Markus, Vija Kluša izteica savu atzinību Meistaram. Ar LZA korespondētājlocekles Pārslas Eglītes domu, ka termins “radošā inteliģence” ir tikpat labi attiecināms arī uz zinātniekiem, fotomeistaram tika ierosināta doma savu fotogaleriju papildināt arī ar zinātnes darbiniekiem.

LZA izstāžu telpā Latvijas kultūras slavenību portreti būs aplūkojami līdz aprīļa sākumam.

I.T.

Pēdējā atjaunošana 30-04-2008
Powered by Elxis - Open Source CMS