LLMZA un LZA LMZN piedalās Zviedru Institūta tematiskajā partnerībā “Inovāciju un radošuma līdztiesība”

14-03-2014

Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija (LLMZA), Latvijas Zinātņu akadēmijas Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļa (LZA LMZN) kopā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) pētniekiem ir uzsākusi darbu Zviedru Institūta (Swedish Institute) tematiskajā partnerībā “Inovāciju un radošuma līdztiesība” (Innovation and Creativity Equality – ICE), kas apvieno piecu valstu (Zviedrija, Polija, Latvija, Lietuva, Baltkrievija) pētniekus.

Projekts ilgs trīs gadus un tā uzdevums ir apkopot visu partnerībā iesaistīto valstu inovatīvas uzņēmējdarbības veiksmes stāstus tūrismā, kultūras un radošajās industrijās, kā arī noskaidrot šķēršļus darbībai un izstrādāt rokasgrāmatu jaunajiem uzņēmējiem. Īpašs akcents projektā likts uz sievietēm uzņēmējdarbībā.

2014. gadā ārpus pētījumiem ir jāveic divi atbildīgi uzdevumi: maijā jāsagatavo un jānovada nacionālais seminārs par Inovatīvas uzņēmējdarbības statistiku un jāizanalizē visi veiktie pētījumi šajā aspektā, savukārt 2. – 4. septembrī Rīgā ieradīsies visa projekta komanda uz otro starptautisko semināru, par kura rīkošanu atbildīgi būsim mēs.

Projektu finansē Zviedru Institūts.

Projekta nacionālā koordinatore profesore Baiba Rivža

Pēdējā atjaunošana 21-03-2014
Powered by Elxis - Open Source CMS