“Grindeks” fonds “Zinātnes un izglītības atbalstam” sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju pasniedz “Zelta Pūci” un “Sudraba Pūces” zinātniekiem

21-11-2014

Lai godinātu Latvijas ievērojamākos zinātniekus, AS «Grindeks» fonds “Zinātnes un izglītības atbalstam” sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) 14. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pasniedza apbalvojumus zinātniekiem.


Laureāti kopā ar “Grindeks” fonda priekšsēdētāju Kirovu Lipmanu, veselības ministru Gunti Belēviču un LZA viceprezidentu Juri Ekmani            A.Edžiņas foto


Par izcilu sniegumu zinātnē prestižo apbalvojumu “Zelta Pūce” un 2000 eiro naudas prēmiju saņēma LZA akadēmiķe , Latvijas Organiskās sintēzes institūta Farmaceitiskās farmakoloģijas laboratorijas vadītāja Maija Dambrova. “Sudraba Pūces” un naudas prēmijas 550 eiro apmērā saņēma jaunie zinātnieki Beatrise Bērziņa (Latvijas Universitāte, Latvijas Organiskās sintēzes institūts), Ilze Neibolte (RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte) un Toms Rēķis (Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultāte).

LZA un AS «Grindeks» sadarbība tika uzsākta 1998. gada 4. jūnijā, abpusēji parakstot līgumu par sadarbību. Tas bija pirmais sadarbības līgums ar uzņēmumiem, kas aizsāka zinātnes mecenātismu Latvijā. Pirmās balvas – “Zelta Pūces” un “Sudraba Pūces” tika pasniegtas tā paša gada nogalē. Prestižās godalgas un naudas prēmijas tiek pasniegtas ik pēc diviem gadiem.

AS «Grindeks» fonds “Zinātnes un izglītības atbalstam” tika izveidots 2006. gadā ar mērķi atbalstīt un veicināt speciālistu izaugsmi un izglītošanu inženierzinātnēs, dabaszinātnēs, farmācijā un medicīnā. Kopš pastāvēšanas «Grindeks» fonds ir piešķīris stipendijas un prēmijas, kā arī atbalstījis projektus vairāk kā 500 tūkst. eiro apmērā. Vairāk informācijas par fondu – www.grindeksfonds.lv.

Pēdējā atjaunošana 21-11-2014
Powered by Elxis - Open Source CMS