Pēc nedēļas LZA uzņems 14. Baltijas intelektuālās sadarbības konferences viesus

13-04-2015

Pēc nedēļas 20.-21. aprīlī Latvijas Zinātņu akadēmija uzņems 14. Baltijas intelektuālās sadarbības konferences viesus. Šī gada konference veltīta zinātņu akadēmiju lomai pētniecībā un inovāciju politikā, un tajā piedalās triju Baltijas valstu zinātņu akadēmiju prezidenti, kā arī Vācijas, Polijas, Norvēģijas, Somijas un Slovākijas zinātnes administratori un redzamākie zinātnieki.

Konferenci pagodinās arī Vācijas Zinātņu akadēmijas Leopoldina viceprezidente Bārbele Fridriha (Friedrich), Norvēģijas Zinātņu akadēmijas ģenerālsekretārs Oivinds Andersens (Andersen), Polijas Zinātņu akadēmijas pārstāvis Maciejs Janovskis (Janowski) un "Višegradas četrinieka" - Ungārijas, Polijas, Slovākijas un Čehijas -  zinātņu akadēmiju alianses pārstāvis Dušans Galiks (Galik) no Slovākijas.

Izcilākie akadēmiķi no visām konferences dalībvalstīm veltīs savus priekšlasījumus zinātnes dzīves, pētījumu un starptautisko finansējuma avotu sekmīgai koordinācijai, kā arī globāla mēroga un Baltijas jūras reģiona zemju stratēģiski svarīgu nozaru problēmām un sasniegumiem. Par atzīstamiem sasniegumiem pētniecībā un sekmēm starptautiski koordinētas zinātniskās sadarbības projektu īstenošanā trīs Baltijas valstu akadēmiskās izcilības - tiesību zinātnieks no Igaunijas Pēters Jervelaids  (Peeter Järvelaid), Lietuvas vēsturnieks Zenonas Norkus (Zenonas Norkus) un Latvijas literatūrzinātnieks akadēmiķis Benedikts Kalnačs tiks apbalvoti ar mākslinieka Jāņa Strupuļa darinātajām sudraba medaļām.

14. Baltijas intelektuālās sadarbības konferences programma

Papildu informācija:

Rīgā un Jelgavā pulcēsies ārvalstu zinātnieki, lai apspriestu zinātņu akadēmiju lomu pētniecībā un inovāciju politikā (31.03.2015.):

"Zinātnes Vēstnesis", 2015. gada 13. aprīlis


Sadarbībā ar:

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Pēdējā atjaunošana 14-04-2015
Powered by Elxis - Open Source CMS