Valsts pasūtīto pētījumu koordinācijas sistēma

4-06-2008

3.jūnijā, Ministru kabineta sēdē akceptēta koncepcija - Valsts iestāžu pasūtīto pētījumu koordinācijas sistēma. Koncepcijas mērķis ir uzlabot pasūtīto pētījumu tēmu savstarpējo koordināciju, pētījumu pasūtījuma kvalitāti, pētījumu pieejamību, kā arī veidot pētniecību atbalstošu vidi.

Koncepcijā piedāvātie problēmu risinājumi skar tikai tos valsts institūciju pasūtītos pētījumus, kas tiek veikti institūcijai piešķirtā budžeta ietvaros, tajā pašā laikā tā neskar finanšu līdzekļu sadales jautājumus un nepiedāvā atgriezties pie centralizētas finanšu sadales sistēmas pētījumiem.

Koncepcijā ir piedāvāti risinājumi, kas vērsti uz pārvaldes institūciju sadarbības nostiprināšanu. Paredzēts izstrādāt vienotas prasības pētījumu pieejamībai un publicēšanai, lai nodrošinātu centralizētas informācijas sistēmas izveidi un pētījumu rezultātu uzkrāšanu vienā vietā, pilnveidojot Valsts kancelejas Pētījumu un publikāciju datu bāzi.

Koncepcija norāda uz nepieciešamību veicināt pētnieku pieredzes apmaiņu par valsts institūciju pasūtīto pētījumu izstrādi, kā arī informēt par valsts institūciju prasībām pētījumu rezultātiem. Kā iespējamie problēmas risinājumi tiek piedāvāts, atbalstīt pasākumus pētījuma veicēju atbalstam, lai iedibinātu labās prakses standartus un pieeju pētījumu pasūtīšanai. Lai atbalstīta jaunu pētnieku ienākšana pētniecības nozarēs, paredzēts iedibināt jauno pētnieku balvu.

 Informācijas avots: Valsts kanceleja, 03.06.2008 http://www.mk.gov.lv/lv/aktuali/zinas/2008gads/06/03062008-02/

Pēdējā atjaunošana 4-06-2008
Powered by Elxis - Open Source CMS