SVEICAM!

5-06-2008

Rīga, 2008. gada 27. maijā

Akadēmiķim Dr. habil. chem. Raimondam Valteram

zv/zv366-3.JPG 

Augsti godātais Valtera kungs! Dārgais kolēģi!

Neuztverot Jūsu dzīves svētkus kā atskaiti Latvijas zinātnes sabiedrībai, atļaujiet līdz ar Jums no sirds priecāties par paveikto un no sirds vēlēt laimes turpmāk. Ilggadīgais darbs Latvijas Zinātņu akadēmijā ir atklājis Jūsu būtiskās rakstura šķautnes: koleģialitāti, pragmatismu un izturību, uzņemoties arvien daudzpusīgākus pienākumus. Tikko iznākusi Jūsu biobibliogrāfija rāda ceļu zinātnē, mīlestību uz ķīmiju un tajā paveikto.

 

Visu cieņu un paldies Jums par dzimtas sakņu apzināšanos, par skolotājiem un kolēģiem izteikto cieņu, par ģimeniskuma atklāsmi. Mūsdienu sarežģītajā pasaulē zinātnieka, profesora dzīves ceļa apraksts varētu noderēt kā mācību stunda jaunajiem.

Vēlam stipru veselību, sparu un enerģiju. Lai dzīves pieredzes bagātība palīdz zinātniskajā, pedagoģiskajā, organizatoriskajā darbā!

Patiesā sirsnībā un cieņā

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Juris Ekmanis
LZA Senāta priekšsēdētājs Jānis Stradiņš

* * *

Rīga, 2008. gada 4. jūnijā

LZA goda loceklim Valdim Jākobsonam

Augsti godātais Jākobsona kungs!

Lūdzu pieņemiet Latvijas Zinātņu akadēmijas saimes sirsnīgākos sveicienus jubilejā! Jūs esat tās zinātnes, kas aiznesa Latvijas vārdu tālu pasaulē, simbols. Ar Jūsu pieliktajām pūlēm, izdomu un erudīciju uzplauka Grindeks – firma, kura šodien lepojas ar zinātņietilpīgu eksporta produkciju. Paldies Jums!

Jums pieder mecenātisma ideja – atbalstīt zinātniekus – nopelniem bagātos un jaunos. Ar slavenā Grindeks balvām lepojas daudzi. Un šī atzinība, “pleca sajūta”, ir ķīla zinātnes uzplaukumam.

Līdz ar pateicības vārdiem gribam vēlēt stipru veselību, dzīvesprieku un enerģiju. Lai piepildās nodomi, lai īstenojas ieceres, lai veiksme un izdošanās!

Daudz laimes dzimšanas dienā!

Patiesā sirsnībā un cieņā LZA prezidents Juris Ekmanis
LZA Senāta priekšsēdētājs Jānis Stradiņš

Pēdējā atjaunošana 6-06-2008
Powered by Elxis - Open Source CMS