Fotogrāfiju konkurss “Zinātne un zinātnieki fotogrāfijās”

11-08-2008

Latvijas Zinātņu akadēmija izsludina fotogrāfiju konkursu “Zinātne un zinātnieki fotogrāfijās”, kas tiek organizēts kā viena no 2008.gada Eiropas Zinātnieku nakts aktivitātēm.

Konkursa mērķis - veicināt sabiedrības interesi par zinātni un tās sasniegumiem, sekmēt sabiedrības iztēles un radošā gara attīstību, to saistot ar zinātni.

Konkursa tēma ir zinātne un pētniecība, un tajā nodarbinātie – dažādās zinātnes nozares, to izpausme kā fundamentālajā tā lietišķajā zinātnē, zinātnisko rezultātu praktiska ieviešana, inovatīvu produktu radīšanas process un zinātnieks kā šī procesa virzītājspēks. Tā visa attēlojumā galvenais ir zinātniskās darbības klātesamības izpausme. Fotogrāfijās svarīgs ir ne tikai zinātniskās darbības atainojums, bet arī īpašais skatījums, kādā autors sev atklāj zinātni un tās darbiniekus.

Konkursam savas fotogrāfijas var iesniegt skolnieki un visi pārējie Latvijas iedzīvotāji, kas vecāki par 19 gadiem.

Fotogrāfiju konkursam darbus var iesniegt no 21.jūlija līdz 15.septembrim plkst.17.00 Rīgā, Akadēmijas laukumā 1, 338.kabinetā.

Darbus vērtēs trīs kategorijās – 1. – 6.klašu, 7. – 12.klašu grupā un visi tie, kas vairs nav skolnieki.

26.septembrī LZA notiks fotogrāfiju konkursa „Zinātne un zinātnieki fotogrāfijās” laureātu apbalvošana. Labāko darbu autoriem kā balva paredzēts brauciens uz Helsinkiem – Heureka zinātnes centru.

Sīkāka informācija par konkursu un konkursa nolikums ir pieejams interneta mājas lapā www.lza.lv/zinatniekunakts/

Pēdējā atjaunošana 11-08-2008
Powered by Elxis - Open Source CMS