Izstāde "Reformācijas laika liecības Ojāra Spārīša publikācijās" LU Bibliotēkā

27-04-2017

Papildinot Reformācijas 500gadei veltīto pasākumu virkni, laikā no 2017. gada 3. līdz 29. aprīlim Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkas Izglītības zinātņu un psiholoģijas bibliotēkā apmeklētājus priecēja krāšņa izstāde "Reformācijas laika liecības Ojāra Spārīša publikācijās".

Skatītāji vienkopus varēja iepazīt virkni nozīmīgu LZA prezidenta, Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Dr.habil.art. O. Spārīša pētījumu, kas izdoti monogrāfijās un starptautiskos zinātniskos konferenču krājumos. Izstādē bija iespēja pārlapot arī jaunāko mākslas zinātnieka veikumu - apgādā "Jumava" izdoto krāšņi ilustrēto monogrāfiju "Zlēku baznīca". Izdevums veltīts vienai no izteiksmīgākajām un skaistākajām Zlēku kultūrvides sastāvdaļām - Zlēku baznīcai, kas mūsdienās ir neatņemama Kurzemes sakrālās ainavas sastāvdaļa.

Eksponētos izdevumus papildināja O. Spārīša citāti, kas vizuāli paspilgtināja ekspozīciju. Starp tiem 2017. gada 15. februārī - izstādes atklāšanas dienā LU Bibliotēkas bibliotēkā Raiņa bulvārī O. Spārīša tapušais veltījums visiem izstādes skatītājiem: "Reformācija gan pirms 500 gadiem, gan šodien nozīmē nepārtrauktu garīgu aktivitāti. Lai tā turpinām arvien! Ojārs Spārītis 15.02.2017."

LU Bibliotēka

Powered by Elxis - Open Source CMS