Ekonomikas forums ""Made in Latvia" Latvijas ekonomiskā identitāte Eiropā un pasaulē"

27-04-2017

2017. gada 26. aprīlī Latvijas Zinātņu akadēmijas Portretu zālē notika pirmais Eiropas-Latvijas ekonomikas forums ""Made in Latvia" - Latvijas ekonomiskā identitāte Eiropā un pasaulē".

Foruma mērķis bija pievērst uzmanību lokālajiem resursiem, kas stimulē vietējo un ārvalstu investīciju ienākšanu un uzņēmējdarbības attīstību valstī ilgtermiņā, izmantot zinātnisko potenciālu, lai tiktu noteiktas jaunas nišas un avoti uzņēmējdarbības attīstībai Latvijā, kā arī radīt platformu zinātnieku, uzņēmēju un politiķu pieredzes apmaiņai un sadarbībai.

Foruma darbu atklāja Latvijas Republikas Ministru prezidenta Māra Kučinska, Eiropas Parlamenta deputātes Ineses Vaideres, Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidenta Andreja Krasņikova un LR Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja Jāņa Vucāna uzrunas.

Foruma plenārsēdēs, kurā piedalījās Pamela Bernabei (Zinātnisko un humānistisko pētījumu fonds, Šveice / Itālija), Zlata Elksniņa-Zaščirinska (Ārvalstu investoru padome Latvijā), Baiba Rivža (LZA, VPP EKOSOC-LV), Andra Zvirbule (LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte), Juris Binde (SIA "Latvijas Mobilais Telefons"), Kirovs Lipmans (AS "Grindeks"), Andrejs Krasņikovs (LZA), Vilnis Rantiņš (Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācija), Kristaps Klauss (Latvijas Kokrūpniecības federācija), Daunis Auers (LU), Venta Kocere (LU Akadēmiskā bibliotēka) un citi eksperti, tika apspriestas tēmas par radošumu kā inovatīvas ekonomikas pamatu, Latvijas pievilcību ārvalstu investīcijām un viedās ekonomikas attīstības scenārijiem Latvijā, kā arī diskutēts par dažādu industriju attīstības tendencēm un perspektīvām Latvijā. Savukārt, paneļdiskusija "Made in Latvia" bija veltīta Latvijas tēlam dažādos eksporta tirgos.

Foruma mērķauditorija - uzņēmēji un potenciālie investori, zinātnieki, politiķi, pašvaldību un ministriju pārstāvji, vēstniecību pārstāvji, mediju pārstāvji. Forumu rīkoja Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūts, to atbalstīja Valsts pētījumu programma EKOSOC-LV, foruma ģenerālsponsors - AS Grindeks.

Ministru prezidents M. Kučinskis Foto: V. Zaļūksne

Powered by Elxis - Open Source CMS