Valdība apstiprina Ministru kabineta balvas un Atzinības raksta laureātus

19-10-2017

Šī gada 17. oktobrī valdība atbalstīja Ministru kabineta balvas piešķiršanu sešām izcilām personībām par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās.

Starp balvas laureātiem šogad ir Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis, bioloģijas doktors ARVĪDS BARŠEVSKIS. Apbalvojums nopelnīts par izcilu devumu Latgales un Sēlijas augstākās izglītības attīstībā un starptautiski atzītu ieguldījumu koleopteroloģijā, kā arī par Latvijas koleopteroloģijas skolas izveidošanu Daugavpilī.

MK Atzinības raksti piešķirti akadēmiķiem JĀNIM VISVALDIM BĀRZDIŅAM par fundamentāliem pētījumiem algoritmu teorijā un datorzinātnes skolas izveidi Latvijā un ANDRIM OZOLAM par nozīmīgu ieguldījumu optisko tehnoloģiju attīstībā un aktīvu līdzdalību Latvijas Zinātņu akadēmijas darbā.

Ministru kabineta balvas laureāti svinīgā ceremonijā saņems Ministru kabineta Goda diplomu, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīti un naudas balvu. Ministru kabineta balvas pasniegšana un koncerts notiks 16. novembrī pulksten 19.00 Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.

Powered by Elxis - Open Source CMS