AR LATVIJAS ZINĀTNISKO INSTITŪCIJU IESAISTI AIZVADĪTA EIROPAS ZINĀTNIEKU NAKTS

5-10-2018

Piektdien, 28. septembrī jau 13. reizi Latvijas zinātnieki plaši vēra savu darba telpu durvis, lai Eiropas zinātnieku nakts ietvaros stāstītu un rādītu sabiedrībai kādu aspektu no plašā darbības spektra. Zinātnieku nakts mērķis bija ne tikai rādīt zinātniskos sasniegumus, bet iepazīstināt apmeklētājus ar pašiem zinātniekiem gan nopelniem bagātajiem, gan tiem, kas tikko uzsākuši savu ceļu uz zinātnes izcilību. Zinātnieki demonstrēja dažādus zinātniskos eksperimentus, rādīja šovus un iestudētas ludziņas, vadīja ekskursijas un piedalījās diskusijās.

Zinātnieku nakts pasākumi risinājās ne vien valsts galvaspilsētā Rīgā, kur lielu aktivitāti izrādīja lielāko augstskolu LU, RSU un RTU fakultātes, institūti, bibliotēkas un muzeji un citas zinātniskās institūcijas, bet arī vēl vismaz 17 Latvijas pilsētās - Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Salaspilī, Ventspilī un citviet.

Zinātnieku nakts ir Eiropas līmeņa pasākums, kurā iesaistoties Latvija iekļāvās to daudzo Eiropu valstu - Zinātnieku nakts organizētāju skaitā, kuras septembra nogalē organizēja dažādus pasākumus vairāk nekā 250 Eiropas pilsētās, popularizējot zinātni un tās sasniegumus.

Eiropas Zinātnieku nakts projektu koordinēja Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar vadošajām Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem un citām ar pētniecību saistītām organizācijām. Plašāka informācija: http://www.zinatniekunakts.lv/.

Sagatavoja Ilze Boldāne-Zeļenkova

Powered by Elxis - Open Source CMS