Notiks starptautiska konference ’’Personība kultūru un valodu krustcelēs. Pēterim Šmitam 150’’

6-04-2019

Atzīmējot Pētera Šmita darbību ne tikai Latvijas, bet arī pasaules mēroga kultūras, izglītības un zinātnes attīstībā  25. un 26. aprīlī Raiņa bulvārī 19, Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks starptautiska konference

Konferencē uzstāsies referenti no Latvijas, Ķīnas, Vācijas un Krievijas, izklāstot Pētera Šmita ieguldījumu sinoloģijas studijās, valodniecībā un latviešu folklorā. Vairāki referāti būs veltīti laikmeta vēsturiskajam raksturojumam,  kā  arī prezentēts Pētera Šmita kultūrvēsturiskais mantojums, kurš glabājas atmiņu institūcijās.

Pēteris Šmits izvēlēts par vienu no personībām, kas simtgades kontekstā simbolizēs LU, šādi vienojot LU jubileju un Pētera Šmita Latvijas nomināciju UNESCO svinamo dienu kalendārā.

Pēteris Šmits (1869-1938) bija valodnieks, etnogrāfs, folklorists un sinologs, Pekinas, Vladivostokas un Latvijas Universitātes profesors.

Pētera Šmita 150. gadadiena ir iekļauta UNESCO svinamo gadadienu kalendārā 2018.-2019. gadam, novērtējot viņa ieguldījumu latviešu tautas folkloras vākšanā un sinoloģijas attīstībā kā Eiropā, tā Tālajos Austrumos. Pētera Šmita 150. gadadienas svinību aktivitātes tiek atbalstītas UNESCO Līdzdalības programmas ietvaros.

Konferences programma

Aicinām Jūs piedalīties konferencē, aizpildot reģistrācijas anketu: http://ejuz.lv/konference150

Ielūgums

Pēdējā atjaunošana 6-04-2019
Powered by Elxis - Open Source CMS