ATKLĀTS EIROPAS INFORMĀCIJAS CENTRS

3-05-2019

24. aprīlī Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā (LU AB) Rūpniecības ielā 10, Rīgā, sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Eiropas politikas pētījumu institūta (EPPI) Eiropas dokumentācijas centru (EDC) un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstu svinīgi atklāja Eiropas informācijas centru (EIC). Tā atklāšanā piedalījās Eiropas Komisijas pārstāvniecības (EKP) Latvijā vadītāja p.i. Andris Kužnieks, Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele, EKP Latvijā Komunikācijas nodaļas vadītāja Jeļena Ābola, Rīgas Stradiņa universitātes Pasaules Veselības organizācijas Depozitārija bibliotēkas Latvijā nodaļas vadītāja Ingrīda Holma un citi.

Eiropas informācijas centra atklāšanā LZA EPPI padomes priekšsēdētāja, LZA īstenā locekle Dr.habil.oec. Inna Šteinbuka teica atklāšanas vārdus un novēlēja LU AB aktīvi veicināt informācijas izplatīšanu par ES jauniešu vidū, kas ir īpaši svarīgi pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

LU AB vadītāja Venta Kocere izteica gandarījumu par EIC atklāšanu bibliotēkā un informēja, ka kopš tā iekārtošanas - vēl pirms oficiālās atklāšanas - ir bijusi vērojama liela interese par EIC piedāvāto informāciju un materiāliem apmeklētāju vidū. LU AB aktīvi sadarbojas ar ārvalstu bibliotēkām, valstīm un starptautiskajām institūcijām. Tādēļ ir ļoti svarīgi, ka, atklājot EIC, šī sadarbība bagātinājusies arī ar Eiropas Savienības pārstāvniecību bibliotēkā. 


No kreisās EKP Latvijā vadītāja p.i. A. Kužnieks, LU AB Starpkultūru dialoga centra vadītāja L. Eltermane, akadēmiķe  I. Šteinbuka, LU AB vadītāja V. Kocere, Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāja M. Rībele 

Foto - R. Svižeņecs

Powered by Elxis - Open Source CMS