Eiropas Investīciju bankas pārstāvji, LZA prezidents, LU rektors un LU Stratēģijas padomes priekšsēdētājs pārrunā starpvalstu zinātnes attīstības programmu 2021.–2027. gadiem

4-11-2019

30. oktobrī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) noritēja LZA prezidenta Ojāra Spārīša, Latvijas Universitātes (LU) rektora pienākumu izpildītāja Indriķa Muižnieka un LU Stratēģijas padomes priekšsēdētāja Andreja Ērgļa tikšanās ar Eiropas Investīciju bankas (EIB) publiskā sektora nodaļas vadītāju Baltijas valstīs un Ziemeļeiropā Rafalu Ribacki (Rafal Rybacki).

Sarunā piedalījās arī EIB pārstāve Marina Ismaila (Marina Ismail), kā arī zinātnes un inovācijas attīstības programmas izstrādē iesaistītie: LU Stratēģijas padomes locekle Gunta Rača, Baltijas Jūras reģiona Zinātņu akadēmiju sadarbības koordinatore Jūlija Stare un finanšu eksperte Dace Tola.

Tikšanās laikā prof. Ojārs Spārītis iepazīstināja klātesošos ar Latvijas Zinātņu akadēmijas veikumu un tuvākajiem attīstības plāniem, savukārt prof. Indriķis Muižnieks akcentēja nepieciešamību izveidot finansēšanas modeli - platformu, lai ilgtermiņā nodrošinātu zinātnes, tehnoloģiju pārneses un inovatīvu produktu attīstību gan Baltijas jūras reģionā,  gan Latvijā, īpaši aktualizējot atbalsta nepieciešamību zinātniskā personāla atalgojuma celšanai atbilstoši Eiropas valstu līmenim.

EIB pārstāvji pauda atbalstu LZA un LU iecerēm sniegt mērķtiecīgu atbalstu zinātnes un inovāciju atbalstam Latvijā, tādējādi nodrošinot cilvēkkapitāla izaugsmi un valsts attīstību. Līdztekus uzsverot, ka EIB un LU šobrīd ir liela sadarbības pieredze stratēģiski nozīmīgu projektu īstenošanā.

Pārpublicēts no Latvijas Universitāts mājaslapas

Pēdējā atjaunošana 5-11-2019
Powered by Elxis - Open Source CMS