NĀKAMĀ GADA APRĪLĪ NOTIKS PostDoc PROGRAMMAS FORUMS

8-11-2019

2020. gada 8. aprīlī Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas Jauno zinātnieku apvienību rīko diskusiju forumu "Zinātnes daudzveidīgums un potenciāls Latvijā", kurā aicināti piedalīties potenciālie zinātnieki -  vidusskolēni un studenti. Pasākumu organizē, lai informētu par PostDoc Latvia programmas rezultātiem un iedvesmotu jauniešus studijām, kā arī iespējamai karjerai zinātnē.

Plānots, ka forumu atklās Valsts prezidents Egils Levits, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas, VIAA un Latvijas Jauno zinātnieku apvienības vadības pārstāvji. Foruma plenārsēdē izcili Latvijas zinātnieki un pētnieki diskutēs par zinātnes sasniegumiem, zinātnieka karjeras iespējām un izaicinājumiem, par savu pētījuma rezultātiem un atklājumiem. 

Foruma otrajā daļā būs organizētas tematisko diskusiju grupas, kurās jaunie pētnieki iepazīstinās ar saviem pētījumiem tādās jomās kā viedie materiāli un tehnoloģijas, inovatīvas diagnostikas un ārstēšanas metodes, jauni medikamentu risinājumi, inovatīvi pārtikas produkti, vides kvalitātes uzlabojumi, sociāli ekonomisku izaicinājumu risinājumi, inovācijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijās, sabiedrības kultūras un izglītības attīstība. Tematiskajās diskusijās foruma apmeklētājiem būs arī iespēja iepazīt PostDoc Latvia projektu ietvaros radītos produktus un tehnoloģijas, piemēram, nogaršot jaunus pārtikas produktus, izmēģināt viedā tekstila apģērbu.

Pirmais PostDoc Latvia programmas rīkotais forums "Ko nozīmē būt zinātniekam?" notika 2017. gada nogalē, un to apmeklēja vairāk nekā 300 vidusskolēni, studenti un interesenti no visas Latvijas. Forums tiek organizēts Eiropas Savienības fondu projekta "Atbalsts pēcdoktorantūras pētniecības īstenošanai" ietvaros, kurā ir bijušas trīs atlases kārtas. Pirmajās divās atlases kārtās ir atbalstīti 192 pēcdoktorantu pētījumu projekti. Trešajā kārtā ir iesniegti 203 projekti, kuru vērtēšana tiks noslēgta šī gada novembrī. Savukārt ceturto atlases kārtu ir plānots izsludināt 2020. gada pirmajā pusē.

PostDoc Latvia aicina programmas pēcdoktorantus aktīvai dalībai forumā, gan prezentējot sava pētījuma rezultātus un sasniegumus, gan rosinot foruma plenārsēdes un darba grupu diskusiju tēmas, gan piedaloties diskusiju vadīšanā.

Lūdzam pēcdoktorantus par dalību forumā sazināties ar Līgu Mirlinu, VIAA Pētniecības un inovāciju politikas atbalsta nodaļas vecāko eksperti, tālrunis 67785472, e-pasts: .

Powered by Elxis - Open Source CMS