RTU zinātnieki un studenti saņems “Latvenergo” un Latvijas Zinātņu akadēmijas balvas

11-12-2019

Par izcilu devumu enerģētikā un mūža ieguldījumu Latvijas enerģētikā profesora Alfrēda Vītola vārdbalvu, ko piešķir Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) un "Latvenergo" saņems Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF) Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta (VASSI) direktore profesore Dagnija Blumberga. Par devumu enerģētikas pētniecībā tiks godināti arī citi RTU zinātnieki, bet par izcilu studiju darbu sagatavošanu - studenti. Svinīgais balvu pasniegšanas pasākums notiks 12. decembrī plkst. 12.00 RTU Inženierzinātņu vidusskolas zālē, Kronvalda bulv. 1.

VASSI profesors Ivars Veidenbergs saņems "Gada balvu" par nozīmīgu devumu enerģētikā. "Latvenergo" un LZA iedibinātos apbalvojumus par panākumiem enerģētikā saņems arī jaunie RTU zinātnieki - EEI Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūta pētnieks Kaspars Kroičs, VASSI pētnieks Vladimirs Kirsanovs un nesen doktora grādu RTU ieguvušie Aivis Ašmanis, Viesturs Zimackis, Deniss Bezrukovs un Artis Riepnieks.

"Gada balvu" izsludina LZA kopā ar "Latvenergo", un tās mērķis ir motivēt Latvijas zinātniekus veikt pētījumus, īpaši lietišķos, enerģētikas attīstības veicināšanai un inovāciju vides veidošanai. Konkursa uzvarētājiem tiek piešķirtas balvas trīs nominācijās - profesora Alfrēda Vītola vārdbalva par izcilu devumu enerģētikā, divas balvas par nozīmīgu devumu enerģētikā un piecas balvas par panākumiem enerģētikā jaunajiem zinātniekiem (vecumā līdz 40 gadiem). 2018. gadā A. Vītola vārdbalvu saņēma EEF Industriālās elektronikas un elektrotehnoloģiju katedras asociētais profesors Pētris Apse-Apsītis.

12 RTU studentiem tiks piešķirtas "Latvenergo" 2019. gada studiju noslēguma darbu konkursa balvas. Balvas tiek piešķirtas piecās kategorijās - bakalaura darbi, bakalaura darbi ar projekta daļu, inženierprojekti, maģistra darbi, kā arī kvalifikācijas darbi. Laureātu vidū ir 10 EEF studenti un divi RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes studenti.

Avots: RTU

Powered by Elxis - Open Source CMS