Jaunumi

Pasaules latviešu zinātnieku misija ir sadarboties kopīgu projektu un kopīgu atklājumu vārdā, paātrināt tehnoloģisko progresu un padziļināt fundamentālos pētījumus

15-06-2018

Jau pirmdien, 18. jūnijā, darbu sāks IV Pasaules latviešu zinātnieku kongress, pulcējot kopā latviešu izcelsmes zinātniekus dzimtenē un pasaulē. Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis laikraksta „Zinātnes Vēstnesis" jaunākajā numurā, kas drukas veidā iznāk kongresa pirmajā dienā, atgādina, ka „piederība vienai tautai, vienām saknēm dod mums to priekšrocību, ka mēs viens otru pazīstam, jūtam un saprotam no pusvārda. Savukārt sakņu sajūta mudina mūs nepazaudēt savus tautiešus plašajā pasaulē gan kā indivīdus, gan kā zinātniekus. Tā motivē satikties un pulcēties kopīgam darbam pētniecībā un projektu izstrādē. Atliek vēl tikai risināt jautājumu par starptautiski gudras jauno pētnieku ataudzes veidošanu, par studentu un doktorantu iesaisti tajā zināšanu apritē, kuru nodrošina viņu partneru loks un abpusēja interese par progresu katram savā zinātņu nozarē un par vēlēšanos ar savu pieredzi bagātināt Latvijas intelektuālo jaudu."

Lasīt tālāk...

Sabiedriskajai apspriešanai ir nodots valsts pētījumu programmu noteikumu projekts

10-06-2018

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātais valsts pētījumu programmu noteikumu projekts ir nodots sabiedriskajai apspriešanai. Noteikumu projektu un anotācijas var skatīt adresē IZM mājaslapā.  Šis projekts ir sagatavots, pamatojoties uz likumprojekta "Grozījumi Zinātniskās darbības likumā" 3. pantā ietverto jauno pilnvarojumu Ministru kabinetam. Likumprojekts ir iesniegts Saeimā (sk. šeit).


Atklāj ievērojamā latviešu veterinārārsta Kristapa Helmaņa pieminekli

3-06-2018

Piektdien, 1. jūnijā, Tērvetes Kalnamuižas kapos tika atklāts atjaunotais veterinārārsta, mikrobiologa Kristapa Helmaņa piemineklis. Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis pieminekļa atklāšanā uzsvēra, ka "mūžīgāks par pieminekli ir K.Helmaņa veikums veterinārmedicīnā."

Pēdējā atjaunošana 4-06-2018
Lasīt tālāk...

Pieteikumu iesniegšanas termiņš LZA jauno locekļu vēlēšanām - 15. jūnijs!

1-06-2018

Atgādinām, ka līdz š.g. 15. jūnijam Latvijas augstskolām, zinātniskajām biedrībām, zinātniskajiem centriem, LZA īstenajiem locekļiem ir tiesības pieteikt kandidātus LZA 2018. gada jauno locekļu vēlēšanām. LZA Senāts ir apstiprinājis 9 vakances īstenajiem locekļiem, 4 vakances ārzemju locekļiem un 16 vakances korespondētājlocekļiem.

Lasīt tālāk...

Par krājuma “Latvija un latvieši” iegādi

1-06-2018

Akadēmisko rakstu krājumu divos sējumos "Latvija un latvieši" angļu un latviešu valodā iespējams iegādāties Latvijas Zinātņu akadēmijas Baltijas stratēģisko pētījumu centrā darbdienās no 10.00 līdz 16.00, Akadēmijas laukumā 1, 13. stāvā 13. istabā.

Krājuma cena latviešu valodā - 70 EUR,
angļu valodā - 90 EUR.

Informācija
vai 29489249

Powered by Elxis - Open Source CMS