Jaunumi

Akadēmiķim Jānim Stradiņam - Biznesa augstskolas „ Turība" Goda doktora nosaukums

30-03-2017

Biznesa augstskolas „Turība" Senāts nolēmis piešķirt Goda nosaukumu „Biznesa augstskolas „Turība" Goda doktors" akadēmiķim Jānim Stradiņam, novērtējot viņa ieguldījumu Latvijas zinātnes attīstībā, valsts tēla un tautas pašapziņas stiprināšanā, kā arī pamatojoties uz aktīvo sabiedrisko un zinātnisko darbību.

Lasīt tālāk...

Baltijas intelektuālās sadarbības konferencē iztirzās jautājumus par skolotāju izglītības nākotni Baltijas jūras valstu reģionā

29-03-2017

Ceturtdien, 30. martā Helsinkos darbu sāks 15. Baltijas intelektuālās sadarbības konference „Skolotāju izglītības nākotne Baltijas jūras reģionā: virzība uz zinātnē balstītu pedagoģisko izglītību". Konferencē piedalīsies LZA prezidents Ojārs Spārītis, kā arī akadēmiķes Dace Markus un Ina Druviete.

Lasīt tālāk...

Ieskats konferencē

27-03-2017

Ieskats konferencē "Par akadēmisko rakstu krājuma "Latvija un latvieši" tapšanu: no koncepcijas līdz tās īstenošanai" un akadēmiķa J.Stradiņa biobibliogrāfijas atvēršanas svētkos, LU Akadēmiskā bibliotēka, 2017. gada 24. marts (foto Jānis Brencis).


Akadēmiķis Tālavs Jundzis

LZA prezidents Ojārs Spārītis

Pēdējā atjaunošana 27-03-2017
Lasīt tālāk...

EASAC laiž klajā ziņojumu par genoma modifikāciju

23-03-2017

Eiropas Zinātņu akadēmiju Konsultatīvā padome jeb EASAC šodien, 23. martā, publicējusi jaunu ziņojumu par genoma  modifikāciju. Ziņojuma "Genoma modifikācija: zinātniskās iespējas, sabiedrības intereses un politikas izvēles Eiropas Savienībā" mērķis ir informēt Eiropas politikas veidotājus par genoma modifikāciju saistībā ar augiem, dzīvniekiem, mikrobiem un pacientiem.  Ziņojumā uzsvērts, ka politikas veidotājiem jāapzinās zinātnes potenciālie ieguvumi un riski, zinātnes sasniegumu izmantošana, balstoties uz pierādījumiem.

Ziņojums "Genoma modifikācija: zinātniskās iespējas, sabiedrības intereses un politikas izvēles Eiropas Savienībā" (angļu val.)


Powered by Elxis - Open Source CMS