Jaunumi

Gatavojoties Pasaules latviešu zinātnieku kongresam - apkopojam datus par ārvalstīs strādājošiem zinātniekiem

7-11-2016

2018. gadā, kad atzīmēsim Latvijas valsts simtgadi, 18-21. jūnijā Rīgā un citās Latvijas pilsētās sapulcēsies Pasaules latviešu zinātnieku IV un Latvijas vēsturnieku II kongress. Jau tagad Latvijas augstskolas gatavo un ir jau iesniegušas priekšlikumus Latvijas Zinātņu akadēmijai par kongresu sekciju tematiku. Lai sekcija tiktu reģistrēta, tās tematikai jābūt nozīmīgai un aktuālai, dalībnieku skaitam vismaz 80 - 100 zinātniekiem, tai skaitā no 7 - 8 ārvalstīm.

Lasīt tālāk...

Parakstīts sadarbības līgums starp Ķīnas Sociālo Zinātņu akadēmiju un Latvijas Zinātņu akadēmiju

4-11-2016

Šodien, 4. novembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā tika parakstīts sadarbības līgums starp Ķīnas Sociālo Zinātņu akadēmiju un Latvijas Zinātņu akadēmiju. Līgumu parakstīja Ķīnas Sociālo Zinātņu akadēmijas prezidents Wang Weiguang un Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis. Paredzamās sadarbības jomas un aktivitātes ietver kopīgu akadēmisko konferenču, simpoziju un konsultāciju organizēšanu, zinātnieku un ekspertu savstarpējo apmaiņu, kopīgu pētniecisku projektu veicināšanu un zinātnisko darbu publicēšanu, kā arī Ķīnas un Latvijas sadarbības projekta sagatavošanu un īstenošanu t.s. The Belt and Road iniciatīvas ietvaros.

Pēdējā atjaunošana 4-11-2016
Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmijas pārstāvji piedalās Latvijas valsts ģimnāziju jubilejas konferencē Valmierā

30-10-2016

Ceturtdien, 27. oktobrī Valmieras Valsts ģimnāzijā bija pulcējušās visu 27 Latvijas valsts ģimnāziju vadītāju un mācībspēku delegācijas, lai atzīmētu 20. gadadienu kopš neatkarīgās Latvijas mācību sistēmā atjaunotas „valsts ģimnāzijas" - augstākajiem kvalifikācijas, izglītības kvalitātes un pedagoģiskās meistarības kritērijiem atbilstošās vidējās izglītības iegūšanas iestādes. Atskatoties uz 20 gados paveikto, pedagogi svinēja svētkus un uzklausīja izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski, kurš mēģināja atbildēt uz izglītības sistēmas uzlabošanas izaicinājumiem un arī skolotāju atalgojuma jautājumiem.

Pēdējā atjaunošana 30-10-2016
Lasīt tālāk...

Baltijas Asamblejas balvu zinātnē saņem Maija Dambrova

28-10-2016

Profesore Maija Dambrova no Latvijas ceturtdien, 27.oktobrī, svinīgā ceremonijā kultūras pilī Ziemeļblāzma saņēma Baltijas Asamblejas (BA) balvu zinātnē, kas piešķirta par zinātnisko darbu enerģijas metabolisma jomā, kā arī ieguldījumu preparāta „Mildronāts" darbības mehānismu izpētē.

Lasīt tālāk...

Zinātnieki un uzņēmēji aicina valsti atbildīgi tērēt ES fondu naudu, attīstot inovācijas

26-10-2016

Latvijas lielākā uzņēmēju organizācija Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) trešdien, 26. oktobrī, preses konferencē aicināja valsts amatpersonas daudz atbildīgāk izturēties pret Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu piešķirto finansējumu, veicinot zinātnieku un uzņēmēju savstarpējo sadarbību, radot inovatīvus produktus ar augstu eksportspēju.

 

Pēdējā atjaunošana 27-10-2016
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS