LZA viesojas ASV Nacionālā Zinātnes fonda un ASV vēstniecību Dānijā un Latvijā pārstāvji

31-08-2017

Vakar, 30. augustā Latvijas Zinātņu akadēmijā notika tikšanās ar ASV Nacionālā zinātnes fonda (National Science Foundation) direktori PhD Sonju Ortegu (Sonia Ortega), ASV vēstniecības Dānijā atbildīgo par Vidi, zinātni, tehnoloģijām un veselības jautājumiem Ziemeļvalstīs, Baltijas valstīs un Rietumeiropā K.G.Mūru (K.G.Moore) un ASV vēstniecības Latvijā speciālistēm Džīnu Svītoni (Jean Sweeton) un Aļinu Jefremovu. 

S.Ortega iepazīstināja ar ASV Nacionālā zinātnes fonda darbību un tā prioritātēm Eiropā esošo Eiropas Savienības programmu ietvaros un nākotnē. ASV Nacionālais zinātnes fonds saņem finansējumu no valdības un finansē galvenokārt fundamentālos pētījumus vairākās zinātņu jomās (vairāk www.nsf.gov ).

K.G.Mūra informēja par savas struktūrvienības darbību Rietumeiropā, kas vērsta uz sadarbību zinātnē, bet galvenokārt balstās uz privātās - publiskās partnerības iesaisti.

ASV pārstāvji tika iepazīstināti ar Latvijas Zinātņu akadēmijas darbības mērķiem un uzdevumiem, struktūru un darbības principiem (Ilze Trapenciere, LZA Starptautisko sakaru daļa) un Latvijas zinātnisko institūtu darbības virzieniem un zinātnes finansējumu, kā arī galvenajiem zinātnes sasniegumiem (Osvalds Pugovičs, LZA korespondētājloceklis, Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors).

Puses apsprieda turpmākās sadarbības iespējas un sadarbības virzienus.

Powered by Elxis - Open Source CMS