Sarunas par Lestenes baznīcu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

16-10-2017

19. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks sarunas par Lestenes baznīcas iekārtas atjaunošanas gaitu un tikšanās ar restauratoriem. Pasākums notiek Tukuma muzeja ceļojošās izstādes „Ak, svētā Lestene!" ietvaros.

Pasākumu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklās Tukuma muzeja direktore Agrita Ozola. Pieredzē, kā norisinās restaurācijas process, dalīsies Gunārs Grīnfelds, Zinaida Grīnfelde, Līga Jansone, Ivars Ķivulis, Gundega Liepa un Inese Mežkaze.  Savukārt Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojārs Spārītis stāstīs par Latvijā atjaunotajiem baznīcu interjeriem.

Lestenes baznīcas atjaunošanā nenovērtējama loma ir LZA goda doktora I. Lancmaņa vadītajam Rundāles pils muzejam un restauratoriem, kā arī LZA prezidentam O.Spārītim, lai tiktu nodrošināta sadarbība ar arhitektiem, amatniekiem un sponsoriem.

Lestenes baznīcas kancele un altāris atjaunots no Rundāles pils muzejā saglabātajām iekārtas detaļām, pēc fotogrāfijām rekonstruējot zudušos fragmentus. 2016. gada vasarā baznīcā atgriezās altāra konstrukcija, bet rudenī - restaurētā kancele. 2017. gadā tiek restaurētas altāra centrālās kompozīcijas - Jēzus Golgātas grupas figūras.

Papildu informācija:  Tukuma muzejs aicina uz tikšanos ar Lestenes baznīcas iekārtas restauratoriem Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

„Ak, svētā Lestene!" - izstāde un tikšanās ar unikālās Lestenes baznīcas restauratoriem (LTV1, 17.10.2017.)
http://ltv.lsm.lv/lv/raksts/17.10.2017-ak-sveta-lestene-izstade-un-tiksanas-ar-unikalas-lestenes-baznic.id108610/

Pēdējā atjaunošana 17-10-2017
Powered by Elxis - Open Source CMS