Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas balvas saņem Inese Vaidere, Inta Mieriņa un Kristaps Jaudzems. Fotogalerija

25-10-2017

Vakar, 24. oktobrī, Eiropas Savienības Mājā, atklājot Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas (EZMA, European Academy of Sciences and Arts) balvu pasniegšanas ceremoniju, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojārs Spārītis uzsvēra nozīmi, kāda ir atzinībai un atbalstam, ko saņem Latvijas zinātnieki no ārvalstu institūcijām - tas dod drošuma sajūtu, garīgu komfortu un mums tik ļoti nepieciešamo pašapziņu. Latvijas zinātniskā jauda ir liela un ar to var lepoties!

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka atzīmēja, ka Eiropas nākotni nevarēs celt, ja nebūs cilvēciskā faktora, ko sniedz ieguldījums zinātnē, pētniecībā, inovācijās.

Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas prezidents Felikss Ungers uzrunā klātesošajiem pauda pārliecību, ka ir jāstimulē ticība Eiropai, uzsverot, ka EZMA iniciētais projekts "Next Europe" ir vērsts, lai uzturētu naratīvu par Eiropas nākotni, kam viņš personīgi velta visu savu enerģiju.

LZA senāta priekšsēdētājs akadēmiķis Jānis Stradiņš, savukārt, atklāja, ka EZMA prezidentu Feliksu Ungeru ar Latviju saista īpašas, gadsimtiem senas saites. Kopš 13. gadsimta Ungera ciltskoka viens zars iesniedzas Livonijā - Līvenu dzimtā, bet otrs Ungernu-Štrenbergu dzimtā, bet no abu dzimtu ģerboņiem aizgūti elementi - lilijas un zvaigznes - Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas ģerbonim.

Kā vēstīts iepriekš, Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmija ir augstu novērtējusi Eiropas Parlamenta deputātes, Dr.oec. Ineses Vaideres darbu, Eiropas balvu piešķirot par izciliem sasniegumiem Eiropas vienotības un kultūras vērtību attīstībā, tolerantas komunikācijas veicināšanā un Latvijas identitātes nostiprināšanā. Tāpat augstu novērtēti tika Dr.soc. Intas Mieriņas sasniegumi migrācijas procesu un jaunatnes lietu pētniecībā, kā arī Dr.chem. Dr. Kristapa Jaudzema sasniegumi biopolimēru, kā arī proteīnu un ligandu mijiedarbību pētījumos ar kodolmagnētiskās rezonanses metodi.

Fotogalerija (Jānis Brencis):


EZMA prezidents Felikss Ungers

EZMA prezidents Felikss Ungers, LZA prezidents
Ojārs Spārītis

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
vadītāja Inna Šteinbuka

EZMA prezidents Felikss Ungers, Eiropas balvas
laureāte Inese Vaidere


EZMA prezidents Felikss Ungers, balvu laureāti Kristaps Jaudzems, Inese Vaidere, Inta Mieriņa


EZMA prezidents Felikss Ungers, balvu laureāti Kristaps Jaudzems, Inese Vaidere, akadēmiķis Jānis Stradiņš, Inta Mieriņa, LZA prezidents Ojārs Spārītis


Akadēmiķis Jānis Stradiņš, EZMA prezidents Felikss Ungers


Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV1050
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV
https://www.facebook.com/latvijaszinatnuakademija

Pēdējā atjaunošana 25-10-2017
Powered by Elxis - Open Source CMS