Izsludināts ikgadējais konkurss par gada zinātniskajiem sasniegumiem Latvijā

31-10-2017

Ar Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) 2017. gada 23. oktobra Prezidija lēmumu tiek izsludināts ikgadējais konkurss "Desmit gada zinātniskie sasniegumi Latvijā".

Priekšlikumi, kurus ir tiesīgi iesniegt Izglītības un zinātnes ministrijas Zinātnisko institūciju reģistrā esošie zinātniskie institūti, universitātes, augstskolas, universitāšu fakultātes, kā arī LZA īstenie locekļi, tiks pieņemti sākot ar š.g. 1. novembri līdz 6. decembrim plkst. 15. Iesniegtie priekšlikumi tiks izvērtēti līdz š.g. 20. decembrim, bet līdz decembra beigām LZA Prezidijs apstiprinās desmit gada nozīmīgāko sasniegumu sarakstu.

Priekšlikums sastāv no publicējamās daļas, kas ietver darba nosaukumu, institūta nosaukumu un sasnieguma raksturojumu, kas uzrakstīts plašam interesentu lokam saprotamā veidā, un nepārsniedz 800 rakstāmzīmes. Nepublicējamā priekšlikuma daļa var būt veidota kā īsa anotācija ar papildus informāciju par darba saturu un tā atspoguļojumu zinātniskajā literatūrā, patentos un grāmatās. Priekšlikumi nosūtāmi uz e-pasta adresi .

Gada nozīmīgākie sasniegumi tiek iedalīti teorētiskās zinātnes un lietišķās zinātnes sasniegumos. LZA Prezidijam ir tiesības izņēmuma kārtā iekļaut gada nozīmīgāko sasniegumu sarakstā vairāk nekā desmit darbus, ja pēdējie divi vai trīs saņēmuši vienādi augstu vērtējumu.

Informācija

LZA Senāta zinātniskā sekretāre Alma Edžiņa
e-pasts:

tālr.: 67223931

Pēdējā atjaunošana 31-10-2017
Powered by Elxis - Open Source CMS