Pasaules Latviešu zinātnieku IV kongresa organizēšanā sadarbosies LZA un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte

9-11-2017

3. novembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) akadēmiķe Baiba Rivža un Latvijas Universitātes (LU) Biznesa vadības un ekonomikas fakultātes dekāns Dr. Gundars Bērziņš, LZA Ekonomikas institūta direktore Dr. Ņina Linde un LU Akadēmiskās bibliotēkas direktore Dr. Venta Kocere pārrunāja turpmāko sadarbību, plānojot Pasaules Latviešu zinātnieku IV kongresa Ekonomikas sekcijas norisi un pētījumu tēmas.

Par godu Latvijas simtgades svinībām 2018. gada 18.- 21. jūnijā Rīgā notiks Pasaules Latviešu zinātnieku IV kongress.  Kongress ir nozīmīgs notikums un svētki Latvijas zinātnes dzīvē, kas tradicionāli apvieno Latvijas izcelsmes zinātniekus no visas pasaules, lai veicinātu zinātnieku sadarbību, savstarpējo kontaktu un pieredzes apmaiņu, apkopotu zinātnes sasniegumus, kā arī apspriestu aktuālās pētniecības problēmas. Kongresa mērķis ir pulcēt kopā latviešu un Latvijas izcelsmes zinātniekus no visas pasaules, tādējādi sniedzot informāciju par zinātnē paveikto un iespējām attīstīt Latvijas zinātni un veicināt sabiedrības izpratni par tās nozīmi un lomu.

Kongresu organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Latvijas Universitāti (LU), Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) un Latvijas vadošajām augstskolām - Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti un Rīgas Tehnisko universitāti, piesaistot arī citas Latvijas augstskolas un zinātniskās institūcijas.

Foto - Roberts Svižeņecs

Pēdējā atjaunošana 9-11-2017
Powered by Elxis - Open Source CMS