Norisinājies pirmais brīfings par Latvijas zinātnes sasniegumu komercializācijas potenciālu jeb Latvia Science Expo 2017

24-11-2017

Šodien, 24. novembrī pēc Latvijas Zinātņu akadēmijas iniciatīvas un ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā biroja atbalstu Eiropas Savienības mājā norisinājās pirmais brīfings par Latvijas zinātnes sasniegumu komercializācijas potenciālu ārvalstu ekonomiskajām misijām un tirdzniecības kamerām Latvijā jeb Latvia Science Expo 2017.

Brīfingā piedalījās Tālis Juhna (Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Zinātnes padome) ar prezentāciju par sasniegumiem Latvijas inženierzinātnēs, Āris Jansons (Silava, Latvijas Lauksaimniecības universitāte) ar stāstījumu par mežzinātnes attīstību, Osvalds Pugovičs (Latvijas Organiskās sintēzes institūts) iepazīstināja ar institūta sasniegumiem organiskās ķīmijas un farmakoloģijas akadēmiskajā pētniecībā un medicīnas ķīmijas praktiskajos pielietojumos, bet Andris Šternbergs (Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts) informēja par CAMART2 projektu. Betona kompozītmateriāli un citi būvmateriāli bija "Primekss LLC" galvenā izpilddirektora Jāņa Ošleja prezentācijas tēma. Brīfingu noslēdza Latvijas Universitātes Elektronikas un datorzinātņu institūta direktora Modra Greitāna pārskats par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomas sasniegumiem Latvijā.

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV1050
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV
https://www.facebook.com/latvijaszinatnuakademija

Pēdējā atjaunošana 24-11-2017
Powered by Elxis - Open Source CMS