Latvijas Zinātnieku savienība aicina steidzami pārskatīt valsts politiku zinātnes, inovācijas un augstākās izglītības jomās

17-05-2018

Trešdien, 16. maijā, Latvijas Zinātņu akadēmijā tika atklāts Latvijas Zinātnieku savienības (LZS) IX kongress, kurā tika diskutēts par aktuāliem zinātnes un augstākās izglītības attīstības jautājumiem Latvijā. Kongresā ar referātiem uzstājās LZS priekšsēdētājs akadēmiķis Ivars Kalviņš un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidente akadēmiķe Baiba Rivža.

Kongresā tika pieņemta rezolūcija ar aicinājumu Latvijas Republikas Saeimai un Valdībai steidzami pārskatīt valsts politiku attiecībā pret zinātni, inovāciju un augstāko izglītību un lūgts pasludināt 2019. gadu par Nacionālo augstākās izglītības un zinātnes gadu! Rezolūcijā aicina ievērot arī spēkā esošo likumdošanas un normatīvo aktu prasības attiecībā pret budžeta līdzekļu investīcijām zinātnē un augstākajā izglītībā un kardināli uzlabot Izglītības un zinātnes ministrijas sadarbību ar nevalstiskajām institūcijām, Latvijas Zinātņu akadēmiju un Latvijas Zinātnes padomi, lai panāktu efektīvu un valsts interesēm atbilstošu zinātnes, inovācijas un augstākās izglītības attīstību un novērstu Latvijas ilgtspējīgas attīstības apdraudējumu!

Latvijas Zinātnieku savienības IX kongresa rezolūcija (2018. gada 16. maijs) (.pdf)

Powered by Elxis - Open Source CMS