Aicinām Latvijas un Latvijas izcelsmes zinātniekus ārvalstīs piedalīties pētījumā par zinātnieku sadarbības stiprināšanu

6-09-2018

Izglītības un zinātnes ministrija aicina ārvalstīs dzīvojošos mūsu valsts un Latvijas izcelsmes zinātniekus līdz 15. septembrim piedalīties aptaujā pētījumam, kura mērķis ir rast iespējas stiprināt sadarbību starp Latvijas zinātniekiem visā pasaulē. Aptaujas anketu ir iespējams aizpildīt šeit.

Pēc ministrijas pasūtījuma Latvijas Universitātes Diasporas un migrācijas pētījumu centrs uzsāk pētījumu, kurā noskaidros iespējas attīstīt Latvijas zinātnieku sadarbību ar ārvalstīs dzīvojošajiem Latvijas un mūsu valsts izcelsmes zinātniekiem.

Ministrijas mērķis ir radīt iespējas Latvijas augstskolām un zinātniskajām institūcijām mērķtiecīgi sadarboties ar Latvijas zinātnieku diasporu kopīgu pētniecības un attīstības pasākumu īstenošanai. Lai to paveiktu, ir nepieciešams labāk izprast Latvijas un Latvijas izcelsmes zinātnieku sadarbības tīklus, sadarbības formas un produktīvas sadarbības priekšnoteikumus. Tāpat ir svarīgi izzināt ārvalstīs dzīvojošo zinātnieku gaidas saistībā ar ministrijas un zinātnieku veidoto komunikāciju ar Latvijas zinātnieku diasporu.

Vairāk šeit .

Powered by Elxis - Open Source CMS