Latvijas Zinātņu akadēmija un Latvijas Universitātes Akadēmiskā bibliotēka parakstīs sadarbības memorandu

15-02-2019

Otrdien, 19. februārī, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) parakstīs sadarbības memorandu ar Latvijas Universitātes Akadēmisko bibliotēku (LU AB), lai uzturētu regulāru savstarpēju dialogu un efektīvu partnerību starp LZA Eiropas politikas pētījumu institūta (EPPI) Eiropas dokumentācijas centru (EDC) un LU AB, nodrošinot pieejamos resursus izglītībai un komunikācijai par Eiropas Savienības (ES) politikas prioritātēm, vērtībām un Latvijas dalību ES.

LZA EPPI un LU AB sadarbosies izglītības un komunikācijas aktivitāšu īstenošanā, kas vērstas uz studentu, mācību spēku un sabiedrības informēšanu par Eiropas Savienības integrācijas procesiem un izaicinājumiem, kā arī par Latvijas iespējām un lomu Eiropas Savienībā.

Šīs sadarbības ietvaros EDC nodrošinās brīvprātīgo ekspertu un pētnieku iesaisti komunikācijas projektos par Eiropas Savienību, sekmēs LU AB piekļūšanu ES publikācijām, un dalību konferencēs un semināros par ES jautājumiem.

Savukārt LU AB veicinās un attīstīs jaunus komunikāciju veidus par Eiropas Savienības jautājumiem, izveidos bibliotēkā Eiropas Informācijas punktu, kā arī nodrošinās LU studentu piedalīšanos (praksi) komunikācijas projektos.

LZA EPPI un LU AB rīkos kopīgas apaļā galda diskusijas, pilsoņu dialogus un citus informatīvus pasākumus, piesaistot pētniekus un Eiropas Komisijas ekspertus. Objektīvas informācijas sniegšana par Eiropas Savienību veicinās Latvijas pilsoņu apzinātu izvēli Eiropas Parlamenta vēlēšanās un citu izšķirīgu lēmumu pieņemšanu.

No LZA puses sadarbības memorandu parakstīs tās prezidents Ojārs Spārītis, bet no LU AB puses - direktore Venta Kocere.

Zane Zeibote
LZA EPPI direktores p.i.
E-pasts:   
Tel.: 29417214

Powered by Elxis - Open Source CMS