LZA izsludina ACADEMIA - 200 gadu

25-03-2015

Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) 2015. gadam piešķīrusi skanīgo ACADEMIA - 200 nosaukumu, tā atzīmējot divus gadsimtus ilgo zinātnes vēsturi Latvijā un Baltijas reģionā. ACADEMIA - 200 gads tiks oficiāli izsludināts LZA Pavasara pilnsapulcē š.g. 9. aprīlī.

Plašāk šī jubilejas gada būtību iecerēts atklāt lekciju ciklā, ko sagatavojuši Latvijas zinātnieki - vēsturnieki, filozofi, mākslas un arhitektūras vēstures eksperti, sociālo un eksakto zinātņu pārstāvji. Zinātnieki piedāvās ieskatu jautājumos, kāda ir zinātne Latvijā un tās attīstība, ko slēpj gadskaitļi 1815, 1869, 1932, 1936, 1946 un 1992, kur atradušās un kā veidojušās pirmās zinātniskās biedrības un apvienības Latvijā, kādi ir bijuši zinātniskās domas virzieni pagājušajos gadsimtos un ko šodien mēs saprotam ar vārdiem zinātnes politika. Visbeidzot, kāda ir nākotnē paredzamā zinātnes attīstība Latvijā un kāda ir zinātnisko organizāciju, tai skaitā, zinātņu akadēmiju loma šajos procesos.

Lekcijas paredzēts nolasīt Latvijas Zinātņu akadēmijā, Rīgas Latviešu biedrības namā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kā arī skolās un universitātēs Rīgā un citās Latvijas pilsētās. Lekciju gada plāns tiks mainīts un papildināts sadarbībā ar minētajām organizācijām, mācību iestādēm un citām institūcijām. Informācija par lekciju cikla grafiku ir pieejama  un tiks aktualizēta Latvijas Zinātņu akadēmijas mājaslapas sadaļā ACADEMIA - 200.


Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Powered by Elxis - Open Source CMS