LZA ar lekciju viesosies Vācijas, Lielbritānijas un Ķīnas universitāšu profesors Peters Saksenmaiers

10-08-2016

Pirmdien, 22. augustā plkst. 15 Latvijas Zinātņu akadēmijā viesosies Vācijas, Lielbritānijas un Ķīnas universitāšu profesors Peters Saksenmaiers (Prof. Peter Sachsenmeier).

 „Latvija? Ķīnas darījumu ļaudīm ir priekšstats par šo zemi kā ekonomiskas stagnācijas, korumpētu politiķu un ierēdniecības valsti, ar bremzējošu attieksmi pret investīcijām un uzņēmējdarbību. Starp trim Baltijas valstīm tā būs pēdējā, uz kuru Ķīnas uzņēmējs raudzīsies sava biznesa izvietošanas sakarā". Šādi Prof. Peters Saksenmaiers raksturo Latvijas ekonomisko un politisko telpu, kurā bez attīstības iespējām smok gan izglītība, gan zinātne.

Prof. Peters Saksenmaiers ir kompleksu tehnoloģiju sistēmu menedžeris, inovāciju ieviesējs industriālajā telpā, vairāku Lielbritānijas, Vācijas un Vuhanas (Ķīna) universitāšu profesors. Akadēmisko karjeru P.Saksenmaiers ir sācis 24 gadu vecumā kā Kembridžas Universitātes profesors. P.Saksenmaiers ir Vācijas Tehnisko zinātņu akadēmijas īstenais loceklis un savā pašreizējā statusā ieņem Vuhanas Universitātes prorektora amatu, vienlaikus būdams arī Vuhanas Starptautiskā Inovāciju un Tehnoloģiju centra prezidents. Savu darba mūžu viņš ir veltījis kiberfizikālo un vides sensoro īpašību ieviešanai viedo urbāno sistēmu darbībā. P.Saksenmaiers uzskata sintētisko bioloģiju par nākamās industriālās revolūcijas galveno komponentu.

Lai diskutētu, argumentētu un kopīgi pārrunātu Latvijas ekonomikai un zinātnei izdevīgus starptautiskās sadarbības modeļus, aicinām Latvijas politiķus, ierēdņus un zinātniekus uz tikšanos ar Peteru Saksenmaieru, kura definēto zinātniskās sadarbības virzienu prezentācija un diskusija notiks pirmdien, 22. augustā plkst. 15 Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta zālē.

Pielikumā: P.Saksenmaiers, CV  un publikācija „Industry 5.0-The Relevance and Implications of Bionics and Synthetic Biology"

Informāciju sagatavoja O.Spārītis

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Pēdējā atjaunošana 10-08-2016
Powered by Elxis - Open Source CMS