Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Zinātnes padomes un Latvijas Zinātnieku savienības laikraksts "Zinātnes Vēstnesis"

ISSN 1407-1479 (drukātais laikraksts) ISSN 1407-6748 (elektroniskā versija)

Laikraksts iznāk kopš 1989. gada ne retāk kā reizi mēnesī.

Arhīvs

Galvenie laikraksta uzdevumi, atbilstoši Nolikumam, ir informēt par LZA, LZP un LZS lēmumiem un notikumiem izdevējinstitūcijās, publicēt to paziņojumus un citu informāciju; regulāri sniegt informāciju par LZA nodaļu darbību; nozīmīgākajām starptautiskajām konferencēm un zinātniskajām publikācijām; informēt par zinātnes politikas un zinātnes dzīves aktualitātēm Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē, pievēršot uzmanību Latvijas aktivitātēm ar zinātni saistītajās starptautiskajās organizācijās; publicēt rakstus par zinātnes politikas jautājumiem un zinātnisku diskusiju materiālus; informēt par izcilu zinātnieku sasniegumiem; informēt par nozīmīgām izmaiņām zinātnisko darbību regulējošajos tiesību aktos; kā arī periodiski publicēt materiālus par Latvijas Jauno zinātnieku apvienības darbību un aktualitātēm; publicēt sludinājumus par gaidāmajām promocijas darbu aizstāvēšanām un paziņojumus par zinātniskā grāda piešķiršanu.

Redakcijas adrese:
Akadēmijas laukums 1, Rīgā, LV 1050
Tālr.: (371) 6721 2706, 67225361
Mobilais tālr.: (371) 26593299
E-pasts: zinatnes.vestnesis@lza.lv



Rīgas balvai sava Goda grāmata

5-06-2008

Jāmācās no Rīgas balvas biedrības, kā sabiedrībā nepārtraukti uzturēt intrigu un atgādināt par šīs patiešām prestižās balvas esamību. Tas liek censties žūrijai izsvērt un izvēlēties patiešām vislabākos laureātus no kandidātu vidus, savukārt laureātiem tas nav kārtējais diploms vai medaļa citu klāstā, bet nozīmīgs notikums viņu zinātniskajā vai mākslinieciskajā karjērā, kas attiecīgi pasvītrots un ar jau stabilām tradīcijām īstenots. Ejot pa Raiņa bulvāri, iepretim slavenajai matemātiķu un arī daudzu izcilu humanitāru spīdekļu kalvei Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai, kanāla apstādījumos spārnu lidojumam pacēlusi Rīgas kaija – balvas palielināts variants, atgādinot par statuetīti, kuru saņem katrs laureāts. Nu šiem pagodinājumiem pievienojas Rīgas balvas Goda grāmata, kuru svinīgi atvēra 7. maijā Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā, kur turpmāk, muzeja direktores un Rīgas balvas pirmo laureātu (2002) pārstāves Klāras Radziņas aprūpēta, šī greznā, ādas vākos iesietā grāmata glabāsies.

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS