Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV projekta 5.2.8. izpildītāju seminārs

22-01-2015

2015.gada 14.janvārī, Valmierā, Vidzemes Augstskolas aģentūras „Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūtā" tika rīkots valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV projekta 5.2.8. „Kultūrvides attīstības, vides daudzveidības saglabāšanas un urbanizācijas procesi Latvijas līdzsvarotas attīstības kontekstā" seminārs projekta vadītājas Agitas Līviņas vadībā, kurā piedalījās arī EKOSOC-LV programmas vadītāja Baiba Rivža, programmas uzraudzības padomes locekle Raita Karnīte un programmas administratore Līva Griņeviča.

Pieredzē par kultūrvides un vietu attīstības pētījumiem dalījās uzaicinātā Culturelab pārstāve Baiba Tjarve. Semināra turpinājumā projekta 5.2.8. vadītāja Agita Līviņa un projekta dalībnieki rosināja aktīvas diskusijas par projekta ietvaros lietojamo terminoloģiju, pētījuma teritoriju izvēli, kā arī pārrunāja pētījuma gaitas secību un starpposmu rezultātus.

Programmas uzraudzības padomes locekle Raita Karnīte aicināja projekta dalībniekus sadarboties ar citiem programmas projektiem, stingri ievērojot projekta mērķus un uzdevumus, kā arī projekta izpildes ietvaros apzinātos terminus iesniegt Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijai, kas būtu praktisks un nozīmīgs ieguldījums valodas terminu veidošanā.

Ž.Krūzmētras foto

Pēdējā atjaunošana 22-01-2015
Powered by Elxis - Open Source CMS