Daugavpils Universitātē diskutēs par viedās attīstības iespējām Latvijas laukos un reģionos

28-01-2015

Daugavpils Universitātē 9. februārī plkst. 14:00, Parādes ielā 1, 332 auditorijā notiks zinātniski praktiskais seminārs „Viedās attīstības iespējas Latvijas laukos un reģionos".

Šis seminārs ir viens no pasākumiem Valsts pētījumu programmas „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai - jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai (EKOSOC-LV)" 5.2.3 apakšprojekta „Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā" ietvaros.

Semināra mērķis ir informēt sabiedrību par EKOSOC-LV projekta mērķiem, gaitu un plānotajiem pasākumiem, kā arī diskutēt par viedās attīstības iespējām Latgales reģionā un atsevišķās pašvaldībās, apzināt līdz šim veiktās aktivitātes un vajadzības projekta interešu jomā.  Semināra gaitā tiks prezentēti rezultāti un diskutēts par kopīgu pētījuma teorētisko platformu, kas būtu noderīga arī vietējām pašvaldībām, lai kvalitatīvi sasniegtu izvirzītos mērķus.  

Semināra dalībniekus uzrunās Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV vadītāja LZA akadēmiķe, LLU profesore, Dr.habil.oec. Baiba Rivža. Informāciju par projekta norisi seminārā sniegs Valsts pētījumu programmas pētnieki no Daugavpils Universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes, bet diskusijās tiek aicināti piedalīties Daugavpils pilsētas un novada domes pārstāvji, kā arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes, Latgales Plānošanas reģiona, DU vadības, projektu nodaļas, Izglītības un vadības fakultātes, Humanitāro un sociālo zinātņu institūta darbinieki un DU studējošie.

Pasākuma ietvaros notiks arī žurnāla „Reģionālais ziņojums" 10. jubilejas numura prezentācija. Žurnāls „Reģionālais Ziņojums" ir reģionālistikai veltīts starptautisks zinātnisko pētījumu materiālu krājums angļu valodā dažādās sociālo un humanitāro zinātņu jomās: ekonomikā, socioloģijā, sociālajā psiholoģijā, tiesību zinātnē, vēsturē, kā arī saskarzinātnēs. Nākamais 11. žurnāla „Reģionālais ziņojums" numurs tiks izdots Valsts pētījumu programmas 5.2.3 projekta ietvaros.

Powered by Elxis - Open Source CMS