Pasaules vides dienas ietvaros tika ziņots par Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV 5.2.3. projekta aktualitātēm

15-06-2015

2015. gada 5. jūnijā tika svinēta Pasaules vides dienas  43. gadadiena, un tās devīze ir "7 biljoni sapņu. Viena planēta. Patērē, rūpējoties par zemi" ("Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care"). ES Konstitūcijā vides aizsardzība ir noteikta par prioritāti, un Eiropas Savienībā vides jomā ir izvirzīti vairāki mērķi: saglabāt, aizsargāt un uzlabot vides kvalitāti, aizsargāt cilvēku veselību, apdomīgi un racionāli izmantot dabas resursus un starptautiskajā līmenī veicināt pasākumus reģionu vai pasaules mēroga vides problēmu novēršanai.

Globālās Universitāšu sadarbības vides un ilgtspējības tīklojuma GUPES (Global Universities Partnership on Environment and Sustainability) ietvaros šogad arī Daugavils Universitātes studējošie sadarbībā ar DU UNESCO katedru aktīvi iesaistījās Pasaules vides dienai veltītajos  pasākumos. 5.jūnijā DMF profesionālās maģistra studiju programmas „Vides plānošana" studējošie un docētāji organizēja informatīvi radošo semināru par ilgtspējīgu vides attīstību. Docente I.Ostrovska studējošajiem pastāstīja par Pasaules vides dienas būtību un aicināja klātesošos attēlot arī savu sapni par planētas nākotni. Pasākuma ietvaros I.Ostrovska klātesošos iepazīstināja ar ilgtspējīgas un viedas attīstības perspektīvām pasaulē un Latvijā, kā arī pastāstīja par Valsts pētījumu programmas 5.2.3. projekta „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai - jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai (EKOSOC_LV)" projekta Nr. 5.2.3. "Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā" aktualitātēm.

Informācija par DU studējošo iesaistīšanos Pasaules vides dienas pasākumos ir aprakstīta Pasaules vides dienai veltītajā Apvienoto Nāciju mājas lapā.


Inta Ostrovska
DU HSZI docente,

 

Pēdējā atjaunošana 15-06-2015
Powered by Elxis - Open Source CMS