Sākta Ķemeru nacionālā parka apmeklētāju anketēšana

30-07-2015

Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta un Latvijas Lauksaimniecības universitātes pētnieki ir sākuši aptaujāt Ķemeru nacionālā parka apmeklētājus, lai iegūtu datus par viņu iecienītākajām aktivitātēm un maršrutiem, apmierinātību ar apmeklējumu, kā arī uzklausītu viņu ieteikumus par nepieciešamajiem uzlabojumiem.

Pirmais anketēšanas posms notika 26. jūlijā, kad pētnieki anketēja Lielā Ķemeru purva takas apmeklētājus. Šis ir populārs galamērķis ne tikai iedzīvotājiem no dažādām Latvijas pilsētām, bet arī viesiem no Baltkrievijas, Vācijas, Lietuvas, Krievijas, Skandināvijas valstīm un citurienes. Vairums respondentu atzinīgi novērtēja gan šeit apskatāmo dabu, gan arī infrastruktūras stāvokli. Kritiskākas piezīmes bija par atkritumu savākšanu. Kopumā apmeklētāji ir ļoti apmierināti ar apmeklēju šajā purva takā un ir gatavi ieteikt to apmeklēt saviem draugiem.

Anketēšana ir daļa no Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta īstenotās valsts pētījumu programmas "EKOSOC-LV" pētījuma. Tā mērķis ir analizēt apdzīvotu vietu kultūrvides attīstību, vides daudzveidības saglabāšanu un urbanizācijas procesus Latvijā.

Apmeklētāju anketēšana turpināsies līdz augusta beigām dažādās Ķemeru nacionālā parka vietās.

Sagatavoja: Pētnieki Jānis Buholcs un Agita Līviņa

 

Pēdējā atjaunošana 30-07-2015
Powered by Elxis - Open Source CMS