Nodaļas

LLMZA JAUNO ZINĀTNIEKU KONKURSS

9-04-2018

Izziņots nolikums: LLMZA organizētais doktorantu - topošo zinātnieku darbu konkursa 2018. gada un arī Latvijas valsts 100 gadu jubilejas sezonā.

Lasīt tālāk...

Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija izsludina konkursu uz vakantajām īsteno, goda un ārzemju locekļu vietām

3-04-2018

Vakances nodaļās:

Lauksaimniecības zinātņu nodaļa: 2 vakances

Pārtikas un veterinārmedicīnas zinātņu nodaļa: 2 vakances

Agrārās ekonomikas zinātņu nodaļa: 2 vakances

Mežzinātņu nodaļa: 3 vakances

Inženierzinātņu nodaļa: 2 vakances

Pēdējā atjaunošana 3-04-2018
Lasīt tālāk...

Zemkopības ministrija sadarbībā Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju un Latvijas Lauksaimniecības universitāti organizē konkursu "SĒJĒJS 2018"

26-03-2018

Konkurss "Sējējs 2018" ir Zemkopības ministrijas (ZM) sadarbībā Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju (LLMZA) un Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), rīkots ikgadējs pasākums, kura mērķis ir noteikt labāko ieguldījumu Latvijas lauku attīstībā un lauksaimniecībā.

Pēdējā atjaunošana 26-03-2018
Lasīt tālāk...

LZA LMZN / LLMZA piedalās ERA NET projektā ForestValue

5-03-2018

Par ForestValue

ERA-NET pasākuma "ForestValue - inovācijas mežsaimniecībā - bioekonomikas pamats" vispārējais mērķis ir veicināt inovāciju un konkurētspēju mežsaimniecības nozarē Eiropā, un atbalstīt tās pārveidošanu no resursu ietilpīgas uz zināšanu ietilpīgu, produktīvu, resursu efektīvu un elastīgu nozari. Lai nākotnē Eiropā attīstītu mežsaimniecības nozari un bioekonomiku, būs nepieciešama mežsaimniecības sistēmu un tai pakārtotu vērtību sistēmu ilgtspējīga attīstība un modernizācija, tostarp novatoriskas uzņēmējdarbības koncepcijas un ražošanas tehnoloģijas. 


Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas ( LAPA) gada kopsapulce

12-02-2018

9. februārī Latvijas Universitātes (LU) notika Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas ( LAPA) gada kopsapulce, kurā plaši pārstāvēta ir Latvijas augstskolu profesūra. Referātu par asociācijas gada veikumu un nākotnes izaicinājumiem nolasīja asociācijas valdes priekšsēdētāja, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) akadēmiķe  Baiba Rivža, ieskatu profesūras attīstībā Latvijā sniedza  Rīgas Tehniskās Universitātes (RTU) pētniece Alīda Zigmunde. Par profesūras uzdevumiem, prestižu un atalgojumu ārzemēs stāstīja Banku Augstskolas  profesore Tatjana Volkova, bet diskusija piedalījās   Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs profesors Jānis Vucāns un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, kā arī studentu pārstāvis Arkādijs Zvaigzne.

Pēdējā atjaunošana 13-02-2018
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS