LZA goda doktora Nikolai (Niko) Džavahišvili „Ieskats Gruzijas un Baltijas tautu attiecību vēsturē" latviešu un krievu valodā

14-09-2015

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) goda doktors Nikolai (Niko) Džavahišvili LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļai dāvājis grāmatas latviešu un krievu valodā „Ieskats Gruzijas un Baltijas tautu attiecību vēsturē".

Grāmatas latvisko izdevumu sagatavoja Latvijas gruzīnu biedrība "Samšoblo", grāmatas zinātniskais redaktors ir LZA īstenais loceklis Jānis Stradiņš un recenzenti - LZA goda doktore Venta Kocere un nodibinājuma „European Georgian Forum" eksperts Andrejs Krūskops.

Grāmatas izdevuma krievu valodā zinātniskais redaktors ir LZA īstenais loceklis Jānis Stradiņš un recenzenti - LZA īstenais loceklis Guntis Zemītis, LZA goda doktore Venta Kocere, LZA goda doktors Raimo Pullats, Lietuvas vēstures institūta direktors Dr. Rimantas Mikinis un Viļņas Universitātes profesors Dr. Rimvidas Petrauskas.

Nikolai (Niko) Džavahišvili grāmatas ievadā uzsvēris: „Gruzijas un Baltijas attiecībām ir vairāk nekā desmit gadus ilga vēsture, kaut gan kopumā šis iespaidīgais fakts līdz šim nebija kļuvis par atsevišķas monogrāfijas izpētes objektu. Saprotams, ka šo valstu savstarpējās attiecības raksturo mainīga intensitāte - tās reizēm norisinās starpvalstu līmenī, bet bieži tām piemīt nevalstisks un neformāls raksturs." (N. Džavahišvili. Ieskats Gruzijas un Baltijas tautu attiecību vēsturē. 2015, 183. lpp.).

Grāmatas autors dod iespēju interesentiem iepazīties ar grāmatas krievu valodā elektronisko versiju (autortiesības - N. Džavahišvili), kas pieejama šeit (17 MB).

Powered by Elxis - Open Source CMS